Борисов: Президентът е двуличен и злобен опозиционен лидер

11086
Борисов: Президентът е двуличен и злобен опозиционен лидер
Снимка: БГНЕС

"Президентът е този, който е обединителят на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нито една добра дума за България. Омразата му до такава степен прелива, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на тържествено отбелязване на 30-годишнината от СДС. Борисов коментира телевизионно участие на президента Румен Радев.

"Гледах само първата минута от изказването му и отидох да играя футбол, защото няма човек, който да започне да говори от името на народа. Левски дори не си го е позволил. Кой му даде право? Ако видим последните изследвания - 50% не го харесват", посочи още той.

"Какво толкова казах - че братът на Гешев му бил охрана, че имат близък контакт, че си говорят. Лъжа ли е?", пита Борисов.

Припомняме, че Борисов заяви, че братът на Гешев е в пряка връзка с Румен Радев: "Нали го кани (бел. ред. - Румен Радев покани Иван Гешев, когато обяви, че утвърждава назначението му за главен прокурор) и се прегръщаха и се целуваха в президентството. Нали брат му е личната му охрана, бе", заяви преди време премиерът.

"Той е двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент. Когато тръгнах за НАТО ми се обади и каза "Нека да отида аз". Казах "Добре, отиди", коментира Борисов.

Ние сме системни. 2008 г. беше златният дъжд - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика "колко е готино в България". Те му се смеят във Фейсбук", заяви премиерът.

"Радев не беше такъв човек, били сме приятели. Властта не е за всеки - явно дворците и скъпите дрехи променят хората", каза още той.

Борисов присъства и на годишнината от създаването на СДС, като заяви, че СДС направи революция и е пратил страната ни на правилния път, а ГЕРБ не само го бетонира, но го надгради: "ГЕРБ продължили делото на СДС. Удържаме десницата, а БСП все гледат да отлюспват, сега с разни псевдодемократи".

"Когато бяхме малки и не си мислихме, че ще се занимаваме с политика - СДС беше нашата партия", който изрази задоволство си от избора на бившия премиер, конституционен съдия и вече зам.-председател на Венецианската комисия - Филип Димитров".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика