Бъчварова търси кои точно са били протестиращите полицаи

3605
Бъчварова търси кои точно са били протестиращите полицаи
Снимка: БГНЕС

По непотвърдена информация има издадена заповед от вътрешния министър Румяна Бъчварова, с която се нарежда да се предприемат мерки за установяване на протестиралите служители, включително от видеозаписи от видеонаблюдението, снимки в медиите и разговори с граждани.

Има нареждане да се търси дисциплинарна отговорност на протестиралите - нещо, което обяви, че ще направи и военният министър Николай Ненчев.

Има свестни полицаи, но какво от това?

Преди два месеца ми се наложи да пускам жалба в полицията. След известно разкарване по РПУ-тата в София, което ми коства половин работе...

По-рано стана ясно, че служителите на МВР, които са подали рапорти за напускане към 10.00 часа на 4 ноември, да бъдат освободени до 17 часа на същия ден. Това става ясно от писмо, подписано от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Документът бе разпространен от една от групите, подкрепящи протеста.

Според текста на писмото - до 17.00 часа в сряда, 4 ноември е трябвало да бъдат разписани заповедите за освобождаване на всички, подали заявленията си сутринта.

В писмото се уточнява обаче, че разпореждането важи само за младшите изпълнителски длъжности. Това са първите стъпала в йерархията - полицаи и командири на отделение.

По неофициална информация има началници, които нямат намерение да изпълнят разпореждането на вътрешния министър, пише Offnews.

Продължават протестите на силовите ведомства в Сливен

Служителите на силовите ведомства в Сливен не са доволни от направените отстъпки от правителството и протестите продължават. Това заяви...

До този момент няма данни колко са подадените рапорти за напускане и колко са напусналите полицаи.

Припомняме, че вчера пред журналисти Румяна Бъчварова коментира, че рапортите на полицаите, които искат да напуснат, ще бъдат разписани:

„Това е следващата възможност за реформа, защото, ако ние не направим тези промени в края на следващата година последните два месеца няма да има заплати за нито един”.

 

Полицаите сами са си виновни, че никой не ги подкрепя

Народът правилно не подкрепя полицията си. Правилно не й вярва и не я харесва. Може би не "правилно", по-скоро разбираемо. Българската...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика