Делян Добрев смята, че Елена Йончева го дискредитира заради енергийни проекти

3893
Делян Добрев смята, че Елена Йончева го дискредитира заради енергийни проекти
Снимка: БГНЕС

Няма "Кумгейт 2". По-важно е защо е тази фиксация на Елена Йончева върху мен. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който обяви за "част от причината", че като се напише "Елена Йончева" в Google и се кликне на „Изображения” излизат предимно негови снимки.

Това е нейният начин да си направи пиар – чули ли сте да има някакъв законопроект тя, да е направила нещо в подкрепа на хората, убеден е Добрев. И попита задочно Йончева – изпълнява ли поръчка на трима бизнесмени от Хасково? Депутатът от ГЕРБ заяви, че единият от тези бизнесмени стоял физически в стола на кмета Добри Беливанов, като обясни, че въпросният бизнесмен седял по време на конференция със служители на общината и се разпореждал от името на кмета. На въпрос на bTV как се казва бизнесмена, отговорът беше: "Няма да кажа. Ако се докаже моята теза, ще кажа".

"Дрийм тиймът" в Хасково е непокътнат

"Дрийм тиймът" на депутата от ГЕРБ Делян Добрев продължава да заема ключови позиции в Хасково.  Това е факт два месеца след избухв...

Добрев попита и дали г-жа Йончева е служител "на определени служби – в България или чужбина"? Изпълнява ли поръчка на определени служби, защото определени проекти няма да се случат в България, докато съм председател на Комисията по енергетика в парламента, добави той, без да уточнява за кои проекти става въпрос. Има обаче слухове, че Добрев е твърдо против АЕЦ "Белене" и чрез шефа на НЕК Петър Илиев първоначално е било "поръчано" на БАН да изчисляват финансови модели за реализация на проекта при много негативни базови стойности.

Благодарение на г-жа Йончева излезе, че обществените поръчки в Хасково са нещо лошо, а те не са. В Хасково цената на квадратен метър за пълно саниране е 89,50 лв., една от най-ниските, обясни Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ почна да вади и обществени поръчки, сключени от фирма "Еко Традекс Груп", с която е свързван от Йончева в Хасково заради съпруга на негова братовчедка (Даниел Гаргов). Още преди 11 години, по думите на Добрев, Община Смолян сключила договор за 10 млн. лева за депо за отпадъци, а тогава кмет на Смолян била Дора Янкова, настоящ депутат от БСП.

Делян Добрев извади и договор за кредит на баща си, като посочи, че лихвата била 8% и имало над 250 одобрени кредити преди този на баща му. Като гаранция, по думите на Добрев, било дадено "всичко, което е изградено", като депутатът визира линията за пелети на баща си. На баща си не позволих да участва в европроекти, добави още Добрев. Дори да съм свързано лице, пак не е незаконно – като теглите кредит, нали отивате при познат или в банка, където ви познават, визирайки качеството на гарант. Ако ви трябват пари, къде ще отидете първо, уточни депутатът. БСП и БКП обвиняват за всичко, което е свършено, и децата. Не можах да се запиша на спорт, защото баба ми и дядо ми членове на БКП, а дядо ми е лежал с Белене, каза още Добрев.

Беливанов: Някой искаше да дискредитира кмета, но дискредитира ГЕРБ

Спокоен съм и няма да подавам оставка. Няма да стана бушон. Това заяви за пореден път в предаването „Събуди се“ на Нова тел...

За финал Делян Добрев разказа, че счупил прозорец в училище, докато се сборил със съученик. И показа снимка на Елена Йончева с "постоянния ѝ придружител" по време на предизборната ѝ кампания, който бил лежал в испански затвор и три пъти си е сменял името, като сега се казвал Борис Архондев. Добрев заяви и, че по време на предизборната си кампания Йончева живяла в имения на Цветан Василев. Малко смешно звучи, но ми се обадиха приятели, според които фиксацията на г-жа Йончева върху мен е, защото ме харесва, а не съм отвърнал на чувства ѝ, завърши Добрев.

Днес, 16 януари, ще има заседание на Конституционния съд, който ще гледа дали е противоконституционно Народното събрание да отхвърли подадената от Делян Добрев оставка в качеството му на депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика