Димитър Аврамов се е отказал от имунитета си

1102
Димитър Аврамов се е отказал от имунитета си
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов се е отказал от имунитета си, съобщи председателят на парламента Димитър Главчев в началото на днешното пленарно заседание. Защитата му на народен представител беше поискана от главния прокурор Сотир Цацаров на 7 юни. Главчев уточни, че Аврамов се е отказал от имунитета си още същия ден.

Искането на Цацаров е във връзка с протест на оправдателната присъда за Аврамов и съучастника му Методи Петков по дело за търговия с влияние. Аврамов беше обвинени, че в периода 06.07.2012 г. - 17.07.2012 г. във Враца, в Плевен и в Монтана е получил 100 хил. лв, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана.

Цацаров поиска имунитета на депутат от ДПС, търгувал с влияние

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов, съобщиха от ...

На 29.06.2016 г. Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. След протеста на Софийската градска прокуратура, Апелативен съд - София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийски градски съд.

С разпореждане от 15.05.2017 г производството беше спряно, тъй като Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика