X
 
 

Дончев: Хибридна атака от страна на Русия по време на изборите е възможна

1593 8
photo of Дончев: Хибридна атака от страна на Русия по време на изборите е възможна
Снимка: БГНЕС
Нормално е не само да очакваме, но да сме готови за всякакви тип опити за зловредно вмешателство в изборния процес, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, предаде репортер на БГНЕС.

„Няма изборен процес, за който да не може да бъде направен опит да бъде „ударен“, подчерта Дончев, коментирайки възможността страната ни бъде обект на хибридна атака от страна на Русия по време на предстоящите европейски и местни избори. „Имало е предишни атаки на избори, правени в България. Примерно през 2015 година имаше изключително мощна атака, опит да бъде спрян изборният процес“, обясни Дончев.

Над 6300 са чиновниците в пенсионна възраст у нас

Общо 6382 са чиновниците пенсионери и тези, които са придобили право на пенсия, но продължават да работят в държавната администрация. Т...

На въпрос разполага ли с информация за това дали венецуелската петролна компания се е опитвала да прехвърли пари в България чрез брокерска къща, той коментира: „Не съм получавал подобна информация, но когато имам възможност да се върна в МС ще проуча този сигнал с всички инструменти, с които разполага държавата“.

Със същия аргумент Томислав Дончев не коментира и появилата се информация за присъствие „Новичок“ в страната ни през 2015 г. и направения опит да бъде отровен български гражданин. „Като говоря с колегите ще мога да дам адекватен отговор каква би била позицията на правителството. В момента би било коментар в крачка, а аз не обичам такива коментари“, категоричен бе Дончев.

Вицепремиерът днес се яви в Специализирания наказателен съд, където даде свидетелски показания по делото срещу бившия министър на здравеопазването в предходния кабинет Петър Москов, повдигнато му заради приетите като дарение от Турция през 2015 г. ваксини. По време на съдебното заседание стана ясно, че това решение е взето на неприсъствено заседание на Министерски съвет. „На година се вземат стотици решения на Министерски съвет. Аз, въпреки отличната си памет, не мога да помня всяко едно от тях. Но въпросната точка, отпреди три години, си я спомням. Аз имам навика да се интересувам и да търся допълнителни факти и извън папките“, обясни пред журналисти Дончев. „Имаше кризисна ситуация и колегите от Министерство на здравеопазването търсеха разрешаване на кризисната ситуация“, допълни още той.

Дончев: Предизборната надпревара започна, но не по правилния начин

Когато има сигнал за нещо нередно, се възлага на всички контролни органи да извършат проверка. Приемали сме всякакви сигнали – до...

Дончев бе категоричен – щом е подписал решението, значи тогава не е намерил нищо смущаващо в него. Той обясни още, че обичайно неприсъствените решение на кабинета се вземат в условия на спешност, както и че не може да каже защо по това време в страната ни е не е имало такива ваксини.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Плешивият педал пак изпълзя отнякъде!!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Плешивият педал пак изпълзя отнякъде!!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Плешивият педал пак изпълзя отнякъде!!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Това теме е кухо, а пък идват избори, а пък ГЕРБ се оплетоха в слугинаж, което на българите не се харесва и ще има червен картон ! Верно е че трябва да се изпълнява заповедта, която Цвъкалото донесе от ЦРУ, ама не МОЙ така с рогата напрЪж .
 • За обикновени българи 4 За обикновени българи преди 6 месеца Профил на трол?
  ГРОБари не се допускат, поради липса на гънки под шапката ! <1> „Дунарит“ и Емилиян Гебрев от кого бяха ударени? А? От Шиши . <2> С кого бяха свързвани Дунарит и Емилиян Гебрев? А? С Цветан Василев . <3> Кой трябваше да овладее Дунарит при това положение? А? Шиши.
 • Директорът на централната опера 3 Директорът на централната опера преди 6 месеца Профил на трол?
  Започвам да се шашвам.Ония ден Цветанчо мамин...а сега този изтърсак....Нещо взеха да пеят в хор.Все още не ми е много ясно какъв е декорът пред който пее този хор...Имам две ОБОСНОВАНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ: 1-Декора е взаимстван от хамериканското знаме...2-Декорът е съставен от гъста Лондонска мъгла с привкус на ХИБРИДНИ подпръдювания от сорта на"Новичок"....
 • Една куха Ряпа ! 2 Една куха Ряпа ! преди 6 месеца Профил на трол?
  Томислав Дончев - Ряпата се изцепи : „Не е изключено зловредно вмешателство на Русия в предстоящите избори“. Хубава тенекия е това, за като загубени избори . Ряпа, няма ли някой ГРОБар, който да има поне една гънка под шапката ?
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ей гОООлема дъфка излезе тоя лаф "Хибридна атака"...Отивам да го патентовам в ПАТЕНТНОТО БЮРО и ще им скъсам задниците на политиците от такси налози и данъци върху него!!!!
Нагоре
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...