Йотова: Росен Плевнелиев върши национално предателство

29286
Йотова: Росен Плевнелиев върши национално предателство
Снимка: БГНЕС

Нова атака срещу президента Росен Плевнелиев заради неговата позиция по редица обществени и политически въпроси предприе европейският депутат от квотата на БСП Илияна Йотова, която се отказа да стане депутат в сегашното Народно събрание. Йотова говори пред 12-тата градска конференция на софийската организация на БСП.

"Много се говори за предсрочни избори. Ние не сме престанали да бъдем в предизборна кампания, защото може да наложи да направим предсрочни избори за парламент, но може да се наложи да направим и предсрочни избори за президент. Смятам, че това, което този човек върши (бел. ред. - президентът Росен Плевнелиев), граничи с национално предателство". Това каза Йотова на конференцията на БСП, предаде Агенция „Фокус”.

Плевнелиев: Решението за удължаване на мораториума за земята е погрешно

Решението, което е взето от българския парламент вчера по отношение на мораториума за продажба на земя на граждани от Европейския съюз ...

„Председателят на софийската организация трябва да бъде човек, който може много бързо да се ориентира кой кой е в институциите. Председателят на градската организация трябва да спори – с опоненти и със свои. Този човек трябва да умее да отстоява и наши собствени политики. От началото на кабинета са взети много решения , които ако не изневеряват, то не са точно тези, за които говорехме. Следващият председател трябва да бъде обединяваща фигура. Градската организация трябва да е коректив на това управление. От това как се представя софийската организация зависи и какъв е тонът, който се подава надолу по партийните структури. Когато правителството не води политиката, която ние защитаваме пред хората, това трябва да се каже с ясен глас”, добави Йотова.

„Имаме пред себе си много сериозен опонент. Имаме и един човек, за който се грижа огромно ято от пи ар-и. Как изграждаме тази кампания. София може да бъде лява, ако си свършим правилно работата”, каза още Илияна Йотова.

По думите й, за първи път от т.нар. автентична десница не е останало нищо, само отломки. Според нея, тези отломки са готови на всякакви мерки, за да влязат отново в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика