Каракачанов подкрепя плана за Пирин и иска спешно същите за Витоша и Рила

2040
Каракачанов подкрепя плана за Пирин и иска спешно същите за Витоша и Рила

На фона на подготвян граждански протест и искания за отмяна на одобрения план за национален парк "Пирин" от десни партии, ВМРО (част от коалицията "Обединени патриоти") обави, че подкрепя решението и иска незабавно да се приемат такива и за Рила и Витоша.

"Ще предложим и настояваме Българското народно събрание да приеме законодателни промени, облекчаващи изграждането на спортна инфраструктура не само в природните паркове, а навсякъде, където е възможно в българските планини, каквато е практиката в Европа", пише в съобщение на ВМРО до медиите.

"Нова република" призова Радев да отмени решението за Пирин

Решението на Министерството на околната среда и водите за одобрение на Плана за управление на Национален парк "Пирин" без екологична оц...

"Планинските региони в Европа са най-богатите, а в България те са най-бедните. У нас по тези места хората се препитават от бране на гъби, билки и садене на картофи, както е било в Средновековието. Това ли искаме за нашата страна? Бедност и мизерия. И защо това се случва? Заради една групичка еколози - финансирани от чужбина", се посочва в позицията от името на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според Каракачанов хората в районите, обхванати от плана за Пирин ще могат да печелят много повече, ако планинските райони се развият като туристически центрове. Възможността за застрояване по думите му ще позволи изграждането на по-малки ски зони с писти и лифтове, които ще са по-евтини за туристите и печеливши за местните.

"С необходимите законови промени ще се прекрати практиката стотиците хиляди любители на ски туризма в България да се редят на опашки с часове, както и умишлено да са прогонвани да си харчат парите в зимните курорти на Австрия, Словения, Италия и Швейцария", казва лидерът на ВМРО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика