Манолова отговори на Каракачанов: Защо не каза за увеличението на собствената си заплата?

17955
Манолова отговори на Каракачанов: Защо не каза за увеличението на собствената си заплата?
Снимка: Изправи се.БГ

"Чух, че вицепремиерът "патреот" Каракачанов по БНТ, в пристъп на необуздана словесна агресия, е изсипал куп лъжи и сексистки обиди в опит да излъска позацапания си имидж на удобна патерица на Борисов. Чух, че обявил за себе си, че не бил идиот и държал на армията. Нека да попитаме българите! И армията! Чух също, че ме предизвиквал да застана срещу него.

Ще застана, да. Без жълта торбичка от хипермаркет и без синя каска - любимите му атрибути, с които позори армията от години. Ще застана срещу него на изборите. Както го направих и срещу началника му Борисов в София - фронтално. Защото начинът да разобличим особено наглите политици като Каракачанов, е фронтално на избори. Пред очите на народа. И в ръцете на народа, пише бившият омбудсман и лидер на Изправи се БГ Мая Манолова във Фейсбук.

Каракачанов: Манолова да поговори с мъжа си под завивките

Мая Манолова приказва каквото и дойде, за да спечели някой друг глас. Съветвам я в леглото да поговори с мъжа си. Той бе човекът, който...

"Нагло интервю на министър на отбраната и шеф на партия, станала известна с активисти, които въртят позорна търговия с българско гражданство и финансиране на приближени НПО с парите на народа.

Самозабравил се политик, който се сети да се хвали с 10 % увеличение на заплатите в армията на година 100 дни преди изборите. Но дума не каза в студиото за над 500 лв. увеличение на собствената си заплата, ей сега, за Коледа. И няколко пъти по толкова за последните 8 години, откакто е обилно нахранен на държавната софра. Дали, г-н "патреот", ще дадете на всеки български войник и офицер по 500 лв. за Коледа, колкото ще вземете Вие?

А Каракачанов ще ги вземе, заедно с целия чиновнически кръг в правителството и парламента, защото е един заслужил радетел на армията, защото се полагат коледни бонуси на партийните калинки във властта, защото участието на висшите чиновници в държавни бордове е изморителен труд. И защото партийната субсидия се полага по 8 лв. на глас. А на войника заплатата ще се увеличава с 10 % годишно. И министърът, вместо да се гръмне заради тази подигравка, се гордее в държавния ефир с нея.

Ще ги вземе министърът тези наднормени увеличения, понеже Каракачанов "държи на армията".

Превъоръжаването на армията, с което този човек се хвали, след като 8 години заедно с ГЕРБ във властта управлява обилни парични потоци от държавната хазна към партийната си каса, все още не е факт. На практика нито пилотите са в нови самолети, нито сухопътните войски са с нова техника, произведена от родни фирми, нито корабите на флота са нови.

Каракачанов с план заплатите в армията да растат за 4 години с по 10%

През изминалите 30 години почти нищо не е инвестирано в Българската армия. Ние сме си поставили амбицията да наваксаме за 10 години п...

Чух един арогантен агент на ДС, който се сети за самочувствието на българския войник 100 дни преди изборите. А как ли се чувства българският войник като гледа министъра си в многобройните колажи във Фейсбук?!

Г-н Каракачанов, правилно питате как да бъдат раздадени парите на хората - то е очевидно, че не знаете как. С жълтата торбичка не става.

Твърдя, че с ускорението, с което правителството на началника Ви Борисов може да осигури 1 млрд. лв. за превъоръжаване, със същото ускорение трябваше да направи още две неща - да осигури 1 млрд. лв., колкото обеща Борисов, за подкрепа на над 300 хиляди малки и средни фирми да запазят хората на работа. И да осигури още 1 млрд. лв. за здравни мерки и подкрепа на болниците, лекарите, сестрите и пациентите в Ковид кризата. Защото линейки, апарати, чаршафи и консумативи в отделенията, медицински хеликоптери и по 1000 лв. за лекари и сестри няма.

Не се хвалете с 375 млн. лв. за Ковид кризата. Не стигат. ЕК ви даде 1,5 млрд. лева, а хора загиват от хаоса на Вашето управление на болничните стълби.

Твърдя още, г-н "патреот", че не справедливите искания на майките от "Системата ни убива" са "ултралибералният марксизъм", а престоят Ви във властта, който ще свърши след 100 дни. Тогава са изборите. Дотогава Вашето правителство ще изхарчи още 5 млрд. лв. предколедно.

Журналист сравни сделките на България и Гърция за изтребители и направи интересно заключение

Гърция поискала да купи ‘’ незабавно ‘’ от САЩ между 18 и 24 стелт самолета от пето поколение Ф-35. Нови или уп...

Нормално харчи 4 млрд. лв. месечно, но тази година декември ще е щедър - 9 млрд. лв. От тях за армията и военните колко, г-н министър? И колко за коледни бонуси? Това защо не го казахте днес на нашите войници, офицери и техните семейства. И на народа?!

Търпение, български воини, след 100 дни този човек вече няма да е политическият символ на армията ни. Вижда се краят на позора. Цялата политическа класа на ГЕРБ и лично Борисов трябва да Ви се извини за това политическо петно!

Времето им изтича. А що се отнася до модернизацията на армията - аз не съм против модернизацията. Тя ще продължи. По-ускорено. Прозрачно. С доблест. И с участие на българския бизнес в този процес на модернизация и щурм към достойнството и бойната чест, който освен ангажимент към НАТО е преди всичко дълг към народа ни. И то от десетилетия, завършва тя.

Още: Журналист сравни сделките на България и Гърция за изтребители и направи интересно заключение

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com