X
 
 

Мария Габриел се вижда като гласа на България за бюджета на ЕС, Шенген и еврозоната

2004 3
Мария Габриел се вижда като гласа на България за бюджета на ЕС, Шенген и еврозоната
Снимка: БГНЕС
Решението е било програмирано дотолкова, доколкото има нещо, което излезе на преден план. До края на мандата на тази ЕК ще се вземат решения за бюджета на ЕС за следващите 7 години, за Шенген и за еврозоната. Така лидерът на евролистата на ГЕРБ и комисар по цифровите технологии Мария Габриел обясни защо се отказва от мястото си в Европейския парламент в полза на бившия регионален министър и министър на европейското председателство Лиляна Павлова.

Габриел предупреди, че сегашната ЕК може да продължи да работи след изтичането на мандата си на 31 октомври и не бива България да остане без глас. Причината – фрагментираният нов Европейски парламент, където засега не е ясно какво мнозинство ще се формира. Освен това тя не коментира пряко дали са водени разговори отново тя да е български еврокомисар и в новата Европейска комисия, като добави, че няма против пак да бъде комисар по цифровите технологии.

Смяна при евродепутатите на ГЕРБ: Лиляна Павлова заема мястото на Мария Габриел

Мария Габриел няма да става евродепутат. Тя ще се откаже от депутатското място и ще запази позицията си на еврокомисар, тъй като по дум...

Същевременно Габриел каза пред Нова телевизия, че Европейската народна партия (ЕНП) твърдо подкрепя Манфред Вебер за председател на ЕК и неглижира възможността Еманюел Макрон да блокира тази кандидатура.

Що се отнася до напускането на Цветан Цветанов, Габриел коментира, че всички били наясно какво вършел той, имало благодарност за него и се спира дотук. Тя отказа да коментира дали е можело Цветанов да остане в ГЕРБ след "Апартаментгейт". "Има още много какво да се прави – хората прощават веднъж, но не много пъти. Когато казваш, че си откровен, че искаш да работиш за хората, трябва да го показваш", заключи българският еврокомисар и не коментира какво Цветанов не е свършил – оценката я давал Борисов. Тя обаче добави и, че не бива да се самозабравяш, като пак отрече, че говори задочно на Цветанов.

Същевременно Габриел обяви, че на ГЕРБ ѝ предстояло поне един месец да анализира посланията на хората от евроизборите и защо партията всъщност губи много гласове. Но пък лидерът на евролистата на ГЕРБ не се притеснява за местните избори, защото поуките били взети. Не стана ясно как са взети поуките, след като тепърва се прави анализ.

Габриел не повтори няколко пъти и как нямало да забрави какво ѝ казвали хората в предизборната кампания - най-вече за доходите, но когато беше попитана защо сме най-бедни в ЕС, отговори, че има ръст от 85% на заплатите, което било най-големият растеж в Съюза и че сме тръгнали от нулата. На питане "Румъния откъде тръгна", тя не отговори, но обясни как с ръста на заплатата сме развивали технологичния сектор, който да е двигател за икономиката ни.

Мария Габриел: Борисов знае всички отговори

Водачът на листатата на ГЕРБ Мария Габриел маркира дейност с пресконференция, в която стана ясно, че всички важни въпроси ще бъдат насо...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Защо излъгахте българските избиратели, че сте кандидат за европейския парламент? Защо сега на ваше място отива Лиляна Павлова? Това не ели подмяна на вота? Също както с Пеевски и Карадайъ?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Българите обичат да бъдат лъгани, ако изобщо може да се говори в случая за лъжене. Знаеше се че Габриел е еврокомисар и че по всяка вероятност пак ще бъде. Карадайъ също обяви предварително, че няма да е евродепутат. Да не говорим за вас червените, които гласувате за доказани лъжци.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Щом слушка мафиота бойко няма да стигне далеч...хората започват да я мразят ,реално нищо не е направила за българия и взе да се мисли за бог.
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално