Няма пострадали деца и ученици след взрива край Горни Лом

22435
Няма пострадали деца и ученици след взрива край Горни Лом
Снимка: БГНЕС

Няма пострадали деца и ученици вследствие на взрива в бившия военен завод в село Горни Лом, община Чупрен, сочи проверка на Регионалния инспекторат по образованието - Видин, назначена от Министерството на образованието и науката, съобщиха от министерството.

По информация на Людмила Борисова - директор на Основно училище "Христо Ботев" в село Горни Лом, в населеното място не са констатирани разрушения на училищната сграда.

Бареков иска отлагане на изборите

Николай Бареков иска изборите да бъдат отложени с една седмица. Това пише той в писмо до президента Росен Плевнелиев и служебния преми...

Сред работниците, които продължават да са в неизвестност от вчера следобед, в цеховете няма родители на ученици от училището. Данните сочат, че повечето служители са млади хора, без деца, или пътуващи от други населени места.

Днес в ОУ "Хр. Ботев" са започнали учебни занятия. РИО – Видин, продължава да следи обстановката. При необходимост има готовност от страна на Министерството на образованието и науката за съдействие и изпращане на специалист психолог, който да разясни на учениците случилото се, за да се намали тревожността у децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com