Петков: За Радан Кънев далавера е онова, в което той не участва

1862
Петков: За Радан Кънев далавера е онова, в което той не участва
Снимка: БГНЕС

Ако държавата зависи от това какво бай Радан ще каже, да я закриваме.

Така зам.-председателят на АБВ Румен Петков коментира изявлението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че Реформаторският блок няма да участва в процедурата по избор нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Румен Петков: Премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър

"Премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър. Тоест, той ясно каза „Ние работим по слухове”. Това заяви зам...

Вчера Кънев обясни, че ДСБ, Гражданският съвет и Реформаторският блок няма да издигат кандидати за Комисията, защото в момента приключват задкулисните договорки, като се разпределят партийните квоти.

Премиерът Бойко Борисов веднага отговори, като обяви, че ще накара парламентарната група на ГЕРБ да не участва в избора на КЗК. „Тогава ще блесне, че г-н Кънев обслужва ДПС и БСП“, добави премиерът.

На пресконференция в централата на партията днес Петков беше категоричен, че с тези си действия Борисов ще стимулира реакции, като тази на Радан Кънев.

За Кънев далавера е онова, в което той не участва“, добави зам.-председателят на АБВ. „Когато издигаше човек за Българската народна банка (БНБ) не говореше, че е далавера. Сега като не излъчва кандидат, е далавера. Той първите си братовчеди сигурно вече е уредил и явно става дума за по-далечни роднини, затова обявява избора на новата комисия за грандиозната корупционна схема на века“, продължи атаката си Петков.

Румен Петков дава Реформаторите на прокурор заради укрити пари

Фактът, че професор Вълчев ни гледа, показва, че ни счита за сериозен фактор. Той обаче не казва кой избра г-жа Кунева за образователен...

Той добави, че АБВ ще подкрепи на първо четене новия проект на антикорупционен закон и ще направи съответни предложения за усъвършенстване на текстовете на второ четене. По думите му причина за обрата в позицията на партията е чисто новият закон на Меглена Кунева, в който са взети предвид всички забележки, направени от партията на Георги Първанов.

Петков обаче не пропусна да нападне вицепремиера Кунева, като заяви, че до последно е държала новите текстове на закона в тайна. Той обаче похвали подходът на правосъдния министър Екатерина Захариева. „Тя винаги първо разпраща текстовете до парламентарните групи и чак тогава ги внася за разглеждане в Министерски съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com