Румен Петков: Турският посланик не може да си позволява подобни действия

3482
Румен Петков: Турският посланик не може да си позволява подобни действия
Снимка: БГНЕС

България направи много големи крачки от началото на този век насам и не ми се иска да влизаме в темата, това е обезпокоително. Чест прави на медиите, че акцентират върху такива случаи като в Бургас и това показва, че живеем в болно общество и държава. Но е редно да се замислим като атакувахме МВР преди няколко месеца. Не малка част от тези убийства са разкрити. Нека да се опитваме да решаваме проблема, а решаването минава през сериозен анализ. Трябва да се каже кое е приоритет, да покажем на служителите на МВР, че сме оценили работата им.

Това заяви в ефира на bTV Румен Петков в отговор на въпрос дали се връщат мутренските времена у нас.

Петков: Местан зададе повече въпроси, отколкото даде отговори

С тази пресконференция Местан постигна един силен медиен ефект. Той зададе повече въпроси, отколкото даде отговори. И това няма как да ...

В коментар защо е била махната охраната на Местан Петков заяви, че е по-важно защо изобщо е била сложена. Той изрази безпокойство от факта, че президентът твърди, че не е знаел за махането на охраната на вече бившия лидер на ДПС.

"Ние сме изправени пред избора какъв президент имаме. Ако не го информират значи това е избор на ръководството. Едно е да се намесва, друго е да е в страни от процесите. Плевнелиев би трябвало да бъде информиран," допълни още Петков.

Според него има един неприкрит стремеж да се придаде геополитически привкус на случващото се в ДПС. Петков е на мнение, че националният ни интерес или сигурност не са застрашени, но "има неадекватни действия от страна на турския посланик и реакцията на външния ни министър трябва да бъде продължена от реални стъпки и действия, защото един посланик не може да си позволява подобни действия."

Фактът, че се отдава прекалено голямо значение на Турция при формиране на елита е смущаващ, каза още Петков.

Петков: Местан направи няколко много груби грешки

Да отидеш, в което и да е посолство да търсиш политическа подкрепа, не е просто неприлично. Това каза заместник-председателят на ПП АБВ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика