Шефът на "Терем" подаде оставка, щял да подготвя ДСБ за предсрочни избори

649
Шефът на "Терем" подаде оставка, щял да подготвя ДСБ за предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Председателят на Борда на Директорите на "Терем" ЕАД Стоил Яков обяви, че подава оставка. Той е уведомил за това принципала си - министърът на отбраната Николай Ненчев.

От своя страна лидерът на "синята" партия Радан Кънев на днешната извънредна пресконференция, прочете декларация по темата, в която се казваше: "За да избегнем всички спекулации с позиционирането ни в 43-ото Народно събрание декларираме, че не бихме приели предложения за участие в изпълнителната власт. Напротив, обръщаме се към всички членове на ДСБ на ръководни политически позиции в изпълнителната власт да напуснат постовете си", пише в позиция на партията след заседание на ръководството ѝ днес.

Заради скандал "ГЕРБ - Радан Кънев" Ненчев официално показа договорите на "Терем"

Общо 14 са договорите, които е сключил военният завод „Терем” от 1 януари 2015 година до настоящия момент. Това става ясно ...

Единствената причина за оставката е политическата му връзка с ДСБ, признава Яков. "Като председател на предизборния щаб на ДСБ, пред мен стои отговорната задача да подготвя партията за предсрочни парламентарни избори. Не искам с присъствието си в "Терем" да дам повод на кафявите медии да компрометират успешната работа на дружеството", добавя той.

По думите му резултатите на ДСБ трябва да позволят "да изведем държавата от институционалната криза, в която е изпаднала."

Шефът на предизборния щаб на партията не посочва кога според него ще са предсрочните парламентарни избори, които лидерът на формацията Радан Кънев предрече, макар ГЕРБ да обяви твърдо, че не се готви за такива, въпреки оттеглянето на АБВ от управлението.

"Трябва да проведем съдебната реформа. Да утвърдим европейската посока за развитие на България и така да позволим на предприемчивите българи да развиват динамична икономическа дейност", описва още Яков задачите пред ДСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика