Ще има ли до политически протест срещу правителството заради президента на честването на Левски?

11060
Ще има ли до политически протест срещу правителството заради президента на честването на Левски?
Снимка: БГНЕС

Заради организираното де факто заради президента Румен Радев шествие в памет на Васил Левски, във Facebook отново тръгнаха вълнения.

Те бяха предизвикани от публикация на бившия съветник на Радев и настоящ евродепутат Иво Христов. Той написа в личния си профил в социалната мрежа "Да подкрепим президента" и това моментално роди спекулации, че е възможно събитието на президента да се превърне в протест срещу управлението.

Радев отива в Москва на парада на победата на 9 май

Президентът Румен Радев потвърди своето участие в тържествата по случай 75-годишнината от победата над хитлерофашизма, които ще се пров...

Организатор на събитието, което започва в 18:00 часа довечера, е Общобългарският комитет "Васил Левски". Румен Радев е патрон на инициативата за почит на Левски сега - нещо, което се случва за пръв път - действащ президент да е символ на такова събитие. В предишни години е имало само отделни прояви, организирани най-често от националистически или патриотични партии.

Желаещите да присъстват ще имат достъп до събитието през три контролно-пропускателни пункта – на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище"; на бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ и на бул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Панайот Волов“. Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани в деня на събитието до 15:00 часа, между 16:00 часа и 17:00 часа и след приключване на официалната церемония.

“Нашето общество е изпаднало в един идеологически вакуум. И единствената сила, която може да раздвижи обществото идеологически и да даде морални напътствия за това накъде и как трябва да се развиваме, са заветите на Левски”, обясни пред в. "24 часа" Васил Василев, председател на Общобългарския комитет и организатор на инициативата. Той подчерта, че събитието е гражданско и няма политика.

Нов епизод на сблъсъка Борисов - Радев, хвалби, упреци и здрависване (ВИДЕО)

На тържеството по случай 30-годишнината на КНСБ премиерът Бойко Борисов и президента Румен Радев отново насочиха вниманието към себе си...

Запитан как е решил да покани за патрон именно Радев, Василев обясни, че по традиция вицепрезидентът е почетен патрон на движението "Млади възрожденци" към комитета "Васил Левски", който обхваща деца от цяла България. Преди това беше Маргарита Попова, сега е Илияна Йотова. И тъй като тя е свързана с комитета, решихме да поканим за патрон на шествието президента, допълни той.

Никой няма да поиска оставката на правителството, аз поемам отговорност за това, категоричен е Василев. "Ние не сме за оставката или за продължаването на кабинета, нямаме нищо общо. Моралът в политиката е това, което ни е необходимо. Искаме да покажем, че в политиката може да има морал", каза той.

Василев беше сред тези, които седнаха на първите редове в НДК в нощта, когато Румен Радев бе избран за президент. А в първата година от мандата на новия държавен глава на "Дондуков" 2 работеше синът му Слави Василев.

Какво официално се очаква в София на днешния ден - научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика