Сидеров се маха от Комисията по външна политика

15767
Сидеров се маха от Комисията по външна политика
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров реши да не оглавява Комисията за външна политика на Народното събрание. Той е внесъл заявление по въпроса в деловодството на Народното събрание, казват от пресцентъра на "Атака".

В прессъобщението се казва, че Сидеров отказва да заема каквито и да е ръководни постове при сегашната конфигурация на Народното събрание

Велислав Минеков: Превъзпитанието на мафията е невъзможно

Скандално писмо на известния скулптор проф. Велислав Минеков до лидера на ДСБ Радан Кънев разбуни духовете. Поводът за написаното е наз...

Сидеров беше предложен за този пост в негово отсъствие от колегите му от парламентарната група на „Атака”. Предложението е направено без неговото съгласие и одобрение, казват от "Атака".

След отказа Сидеров говори и от парламентарната трибуна. Лидерът на "Атака" директно поиска да се проведе референдум за излизане от ЕС и НАТО. Той направи обзор на геопололитическите събития през последните 35 години. Той припомни как навремето американският президент Роналд Рейгън съборил социалистическия блок. Рейгън бил преговарял за изкуствено намаляване на цената на петрола, което се случвало и сега – и така съветският блок фалирал. Сега САЩ се опитвали да съборят Русия по същия начин. През 90-те години „западните колонизатори“ почти успели да превземат Русия, но преди десетина години дошла нова власт там, която се опълчила на „турбокапитализма“ и се борила за достоен живот на гражданите си, обясни лидерът на „Атака“.

Волен Сидеров призова да спрем да дишаме европейска прах, за да не се задушим, а да се ориентираме към евразийския съюз на Путин.

Припомняме, че още във вторник, 2 декември, "Ранобудните студенти" обявиха протест срещу назначението на Сидеров, както и срещу тези на Слави Бинев начело на Комисията по култура и медии, на Делян Пеевски като член на Комисията по туризъм и на Вежди Рашидов като министър на културата. Последва и позиция на Министерството на културата срещу Слави Бинев. Депутатът от "Патриотичния фронт" обаче вече каза, че няма да подава оставка.

Емоционален призив към Радан да не "преглъща" Бинев, Рашидов също е против

Вълненията около избора на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии не стихват. Във фокуса на вниманието попада позиц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика