Симеонов счита, че ГЕРБ не ги подкрепя не заради пенсиите, нападна Борисов за популизма

2715
Симеонов счита, че ГЕРБ не ги подкрепя не заради пенсиите, нападна Борисов за популизма
Снимка: БГНЕС

Най-важното е изпълнението на дълга, да бъдат взети всички възможни мерки, за да не изпадне държавата в криза и нестабилност. Ако президентът Росен Плевнелиев ни даде третия мандат, ще го приемем. Не сме обаче наивници – при декларациите на ГЕРБ и БСП (бел. ред. – от 30 ноември), шансовете намаляват. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори дали е готов „Патриотичният фронт” да поеме мандат за съставяне на правителство дори ако ГЕРБ и/или БСП не дадат подкрепа в парламента. Той похвали президента Росен Плевнелиев като единственият, който се държал адекватно.

С ГЕРБ сме в добри отношения, но лошото при тях е, че политиката там се определя еднолично, многозначително посочи Симеонов. Той беше категоричен пред БНТ, че промяната в поведението на ГЕРБ относно подкрепата за кабинет на Патриотите не била свързана с предложението минималните пенсии да станат 300 лева, като не пропусна да припомни, че у нас минималните пенсии били 84 евро, а в Албания били 170 евро, в Сърбия – 200 евро. Пенсиите бяха само повод, добави Симеонов, според когото причината била нова подадена команда, но лидерът на НФСБ не обясни как така команда може да е причина, а не действие.

Патриотите: ГЕРБ се отказаха, защото при пенсиите няма комисионни

"Не трябва да се разделят хората за това, че правителството няма кураж да отдели пари за пенсии, вместо за саниране". Това коментира Кр...

Според Симеонов „Патриотичният фронт” достатъчно добре се аргументирал откъде ще дойдат допълнително пари за минималните пенсии. Имаме 980 000 инвалидни пенсии, много подозрително увеличение. Имаме предложение за пренасочване на средства – 200 млн. лева, от закупуване на две фрегати. И защо трябва да се извършва саниране, изброи лидерът на НФСБ, припомняйки, че вчера (30 ноември) било взето решение от Министерския съвет да продължи програмата с още 1 млрд. лева от бюджетни излишъци. Това ли е популизъм, не сме ли длъжни на тези хора, изградили България, попита Симеонов задочно Бойко Борисов, който вчера, на събитието „Мистър Икономика” обяви, че популизмът шества в България. Държавата плаща ли на тези, които са си направили саниране извън държавната програма, добави лидерът на НФСБ.

Пред Нова телевизия обаче Десислава Атанасова обяви, че Патриотите искали да се дават 300 лева на хора без дори един трудов ден стаж, а пък работили години наред хора ще вземат 340-350 лева - справедливо ли е, попита тя.

След следващите избори картината няма да се промени, убеден е Валери Симеонов, според когото ще трябват най-малко три партии и в нов парламент, за да се направи правителство. Защо трябва да харчим пари и да хвърляме България в безвремие, е позицията на националиста.

Относно бунта в Харманли, Симеонов не се съгласи, че е популист. Той изтъкна, че „Патриотичният фронт” отдавна е на тази позиция и обяви, че идващите от Турция не можели да се адаптират. Той похвали реакцията на държавата за Харманли, но подчерта, че полицията можела да е малко по-решителна. Всички подкрепяме полицията – трябваше да бъде приложена сила, репресия, ако щете цялата жестокост на закона, каза Симеонов. И изтъкна колко хубави били условията в бежанския лагер в Харманли, след като фотограф на в. „Дневник” разпространи снимки на ужасяващата картина вътре в помещенията.

Карадайъ: Текат задкулисни сделки с подкрепата на ГЕРБ, Плевнелиев иска да става еврокомисар

Явно текат задкулисни сделки за нов кабинет в рамките на този парламент и с подкрепата на ГЕРБ. Това заяви по време на брифинг в Народн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика