Симеонов смята, че Борисов е пожертвал заместник-министърката, пътувала на скъпа командировка

4578
Симеонов смята, че Борисов е пожертвал заместник-министърката, пътувала на скъпа командировка
Снимка: БГНЕС

"Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя е пожертвана от премиера. На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката". Това каза заместник-министър председателят Валери Симеонов пред журналисти в Министерски съвет във връзка с подадената оставка на заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, предаде агенция „Фокус“.

"Тук съм за да изразя своето категорично несъгласие като вицепремиер за приeмането на оставката на г-жа Росица Димитрова. Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. В държавната администрация се създават много трудно професионалисти, за да бъдат толкова лесно харчени. И то за абсолютно безумни обвинения – че е пътувала с бизнес класа в самолет. Всички тези, които разпространяват тази информация, би било добре да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класа. Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа просто защото трябваше да го купя два дни предварително. А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и смятам, че по този начин държавната администрация ще се обезкръви“, каза Симеонов.

Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лв., подаде оставка

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка, а премиерът Бойко Борисов я е приел, става ясно ...

Той обясни, че е говорил с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за своето несъгласие. "Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е приет в най-тежкото министерство. Или може би си мислим, че България изобилства от добри кадри, изграждани с десетилетия. Не може по този начин да бъде пожертван заместник-министър от министър-председателя", коментира вицепремиерът.

Actualno.com припомня, че по-рано заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие, стана ясно от съобщение от пресслужбата на правителството. Мотивът на Димитрова е "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк".

Поводът за общественото недоволство е, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка. Вчера заместник-министърът обяви, че е сгрешила, че е пътувала с толкова скъп билет, а за случая съобщи вестник "Сега", който разкри, че Димитрова е ползвала бизнес класа с билет. Форумът се е състоял между 12 и 14 юни в Ню Йорк. По същото време в София течеше скандалът около подаването и оттеглянето на оставката на мистъра на труда и социалната политика Бисер Петков заради протестите на майките на деца с увреждания.

Слави Трифонов: Намерих отговора на въпроса какво е да си истински нагъл

"За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал въпроса: “Kакво е да си истински нагъл?”. Нали разбирате - наглос...

Димитрова подчерта, че участието на ръководената от нея българска делегация и изказването в общите дебати и в двете панелни събития са дали възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на конвенцията. Зам.-министърът потвърди, че поканата за участие е дошла още през март, но не знаеше защо решението за нейното участие заедно с експерт от ведомството е взето в последния момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика