Валери Жаблянов: България е социална държава, "Левицата" знае как да се противопостави на дясното

2206
Валери Жаблянов: България е социална държава, "Левицата" знае как да се противопостави на дясното
Снимка: Левицата

""Левицата" е оригиналът, защото това е формацията, която знае как да се противопостави на дясното, как да се разграничи от десните и предлаганото от десните в ущърб на българското общество". Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Валери Жаблянов, кандидат на "Левицата" за народен представител в Пловдив-град и Враца.

Той отбеляза, че десните правителства днес "водят държавата ни към гибел", а всякаква лява политика липсва, защото левицата боледува. Именно тук идва ролята на "Левицата" – да върне в България автентичното ляво – в служба и грижа за българите, смята Жаблянов.

Георги Първанов: Държавата може само да спечели от участието на "Левицата" в парламента

Фундаменталната работа на "Левицата" е насочена към възстановяване на държавността и диалога между институциите, заяви в Русе президент...

""Левицата" е подпечатана с авторитета на личностите си, с нашата биография, с нашите битки в парламента за оцеляване на лявото. Левицата в България трябва ясно, безкомпромисно в законодателния процес, независимо в управление или в опозиция, да отстоява социалните права, записани в българската Конституция, където пише, че държавата България е социална държава. Това е нашата водеща политика и нашето кредо и ще го отстояваме с всички средства“, каза още той.

Жаблянов е категоричен, че "Левицата" не възприема участието си във властта като самоцел. Според него това е формация, която знае как да се противопостави на дясното, как да разграничи кои са десните и "как те вредят на българското общество".

„На България и българските граждани не ѝ трябва каквото и да е правителство, на българите не им трябва Кирил Петков и Бойко Борисов, които са виновни за това, което е България днес. Г-жа Нинова беше министър на икономиката и, борейки се с инфлацията, сложи светещ надпис на входа на министерството колко струва брашното. И на всичкото отгоре те смятат българите за хора със слаба памет, които не помнят това, което е станало преди само 12 месеца“, допълни той.

Валери Жаблянов подчерта, че дефицит на адекватна левица е налице в цяла Европа и прогнозира събития, подобни на тези във Франция и в останалите държави на Стария континент.

„Левицата“ предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция

"Левицата" предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция. Според коалицията, от една страна, това би...

„Десницата днес ни предлага спекула, безконтролни цени, защото ни казва, че това е пазарът. Това не е пазар. Немските акционери на хранителните вериги у нас си чакат печалбите, а печалбите им ги дават българските граждани, като купуват масло по 8 лева. Цените, инфлацията се нуждаят от цялостна икономическа политика от друг тип“, твърди Жаблянов.

Той каза, че ако "Левицата" влезе в парламента, ще бъде остра и радикална позиция на всички опити България да бъде присъединена към военния конфликт в Украйна. „Евроатлантическата идея не е да се води война безкрай. Тази идея води война в Украйна с подставени субекти. Европа проглежда и ще се бори за мир. Истината винаги пада жертва на войната и става ясна след войната".

Валери Жаблянов е категоричен, че България се нуждае от изцяло нова икономическа философия и програма – "програма, която само левицата може да предложи, защото десницата ни предлага само това, което виждаме в момента". "Десницата ни предлага спекула, безконтролни цени, обясни той и добави, че "Левицата" е за ново разпределение на тежестите и ново разпределение на брутния вътрешен продукт, на националното богатство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com