ВОЛЯ внася искане за мораториум върху милиардите за въоръжение

4233
ВОЛЯ внася искане за мораториум върху милиардите за въоръжение
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

ПГ „ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ“ иска мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия. Предвидено е държавата да заплати за тях още 2, 448 милиарда лева.

Според две решения на Народното събрание, Министерство на отбраната ще закупи два бойни кораба за 984 млн. лева и друга техника за над 1,4  млрд. лева. Само парламентарната група на ВОЛЯ гласува против тези решения през 2018 година. Утре сутринта проектът за мораториум ще бъде внесен в деловодството на парламента.

Веселин Марешки: Милиардите, изхарчени за самолети, днес можеше да отидат за хората и бизнеса

„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората са за 4-5 милиарда лева, а за безсмислените осем железа – ...

„Партия ВОЛЯ винаги е имала последователна позиция, че преди да се купува оръжие, трябва да се вдигне стандартът на живот на всеки българин. Преди малко и Папа Франциск в своето Великденско обръщение призова хората с политическа отговорност да насочат необходимите средства и инструменти, за да осигурят на първо място достоен живот на всички граждани”, коментира заместник-председателят на НС Веселин Марешки.

Преди дни в Народното събрание лидерът на ВОЛЯ каза: „ВОЛЯ е единствената партия в България, която е категорична, че вместо милиарди за въоръжаване със скъпи железа, трябва най-напред да се помисли за хората и тяхното здраве. Особено в момент като този, когато целият свят е ограничил излишните харчове и е пренасочил всичко към спасяването на човешкия живот в условията на пандемия“, заяви в пленарната зала преди дни лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки. Като настоя и за прекратяване на сделката за самолетите от САЩ.  

„Все по-ясно става колко е правилна нашата теза, че не трябваше да бързаме с купуването на бойните самолети, още по-малко да продължаваме с други такива военни разходи. Призоваваме правителството и управляващото мнозинство, позовавайки се на фосмажор или на лични контакти на премиера Борисов с Тръмп, за анулиране на тази сделка и връщането на парите на българските данъкоплатци. Призоваваме и за спирането на всякакви подобни разходи, защото не виждам нито един българин, който в момента да мисли за въоръжаване, освен върхушката на ВМРО и техният военен министър. Всеки мисли за изхранване, здравеопазване, образование“, заяви още Веселин Марешки.

През юли миналата година, Веселин Марешки изпрати отворено писмо до президента Тръмп, в което му обясни, че за българския народ сделката за самолетите е грабителска и обрича на мизерия милиони сънародници. Той попита в прав текст Доналд Тръмп защо САЩ притиска най-бедната държава в ЕС да направи този безумен разход.

Веселин Марешки: Президентът не посмя да коментира цените на горивата

"Президентът не посмя да каже има ли спекула в горивата. Мисля, че Радев си направи политическо харакири, след като за пореден път пока...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com