Чикагото с присъда от шест години затвор, но за наркотрафик

15465
Чикагото с присъда от шест години затвор, но за наркотрафик
Снимка: БГНЕС

Арестуваният заради атаката срещу банковата система Венцислав Ангелов по прякор Чикагото беше осъден на 6 години затвор от Русенския окръжен съд.

Ангелов е баща на Йордан Бонев - дясната ръка на известния Бисер Миланов.

Венци Чикагото: Има дирижиран сценарий за съсипване на държавата

Това, което се случва около банките, е един дирижиран сценарий за съсипване на държавата, заяви на специална пресконференция в Русе В...

Присъдата обаче не е заради Първа инвестиционна банка, а заради създаване на схема за международен канал за трафик на наркотици през Перу и Испания, предаде БГНЕС.

През лятото на 2011 г. Венцислав Ангелов бе задържан заедно с племенника си Анатоли Дамянов, след като по-рано братът на Чикагото - Пламен Ангелов, бе заловен на летището в Мадрид с куфар с 5,4 кг кокаин на стойност над 1,4 млн лв. Делото срещу тримата тръгна тази година, като Чикагото бе обвинен за подбудител на трафика. Обвинителния акт на Окръжна прокуратура бе цели 45 страници. Първото обвинение срещу Венцислав Ангелов е, че през 2011 г. в съучастие с племенника си и трето лице, като съизвършител, извършил приготовление към престъпление по чл. 354а от НК.

Според обвинението Чикагото е намерил съучастник и е създал условия за извършване на намисленото престъпление, осигурил е средства и е дал указания за закупуването на наркотици от перуанската столица Лима, които да бъдат пренесени до Мадрид. По това обвинение Чикагото бе признат за виновен от тричленния състав на Окръжния съд и бе осъден на 6 години ефективно, при първоначален строг режим.

По второто обвинение, че е подбудил брат си да купи наркотика и да го пренесе до Испания, бе оправдан. Братът на Ангелов – Пламен, бе оправдан по обвинението в трафик на кокаин, но племенникът Анатоли Дамянов бе признат за виновен в съучастие за подбудителство и получи тригодишна условна присъда. Последното заседание на съда днес преди четенето на присъдата премина при закрити врата заради съобщаването на класифицирана информация.

Освободиха Венци Чикагото

Задържаният вчера в Русе Венцислав Ангелов-Чикагото днес бе освободен след 24-часов престой в ареста, предаде БГНЕС. Чикагото бе пусн...

Присъдата на тричленния състав може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе