Журналист от „Нощен хоризонт“ представи новата си книга в Русе

1042
Журналист от „Нощен хоризонт“ представи новата си книга в Русе
Снимка: РБ "Любен Каравелов"

Румен Стоичков, емблематично име в нощния блок на БНР представи най-новата си, четвърта поред книга, озаглавена „Сърце на длан” в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. 

„Заедно с другите ми три книги „Из стръмнините на България“ „Преди забравата“ и „Някъде там”, новото заглавие оформя своеобразна литературно-документална поредица на почти всичко българско и родно”, сподели журналистът пред аудиторията, уважила събитието. 

Разговорът с популярния водещ на предаването „Нощен хоризонт” се превърна в диалог за съдбата на българския дух, за устояването на ценности в живота на съвременния българин и някои, вече за съжаление изгубени завинаги културни разлики в съвременния живот. Авторът разказа на фона на мултимедия и автентични звукозаписи за многобройните си срещи в стотици кътчета на България, свързани със знакови имена и неизвестни на широката аудитория събития. 

Новата книга включва  интервюта с популярни българи, които са споделили откровения и мисли за България и за българската духовност.  

В „Сърце на длан”, стотиците снимки и текстът взаимно се допълват, а по този повод Румен Стоичков сподели: „От първата до последната буква в повествованието - всичко е автентично,  няма съчинени ситуации, предавал съм едно към едно разговорите си и репортажната обстановка от моите срещи с героите в книгата.” 

Припомняме, че Румен Стоичков е сред доайените и разпознаваемите гласове на предаването „Нощен хоризонт” на Българското национално радио.  Реализирал е над 1200 предавания  на живо в националния  ефир от 1995 г. През 2008 г.  става главен редактор и на детското списание „Аз съм българче”.   

Носител е на много професионални нaгpaди зa разследваща журналистика и високо професионално майсторство. Член е на Съюза на българските журналисти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com