Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си

1708
Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си
Снимка: Община Русе

„Градът ни е все по-силен в икономическо отношение и виждаме, че потенциалът му се оценява както от чужди компании, така и от българския бизнес“, заяви Пенчо Милков. Кандидатът за втори кметски мандат в Русе присъства на откриването на новия цех за обработка на метал към една от местните фирми в Русе.

Цялата инвестиция е на стойност над 25 млн. лв. и включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв. м, построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв. м и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв. С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.

Собственикът Павлин Николов, развиващ значителни производства и във Варна, бе категоричен, че е предпочел Русе за новата си инвестиция заради бързата и ефективна работа с общинската администрация при издаването на всички необходими документи.

Пенчо Милков подчерта, че подкрепата за местния бизнес и привличането на нови чисти производства ще продължат да бъдат сред приоритетите му и в следващите 4 години.

„В последните години Русе бе избран от 4 високотехнологични международни компании. Местните фирми също инвестират големи средства и разширяват дейността си. Това е наистина добър знак за икономиката ни. Създадохме съвет по икономическите въпроси, с който искаме да се позоваваме на експертизата и опита на частния сектор и съвместно с него да взимаме важните икономически решения за общината. Вярвам, че това са хората, които най-добре познават силните и слаби страни в сектора“, допълни Милков.

През изминалия мандат Община Русе подписа меморандум с „Клъстер Тракия Икономическа Зона“. Идеята е успешният модел да бъде пренесен и тук, където екипът вече окрупнява земи за създаването на нов индустриален център с единно ръководство, което да работи с държавата, да привлича инвестиции и да създава работни места.

Сред инициативите на Пенчо Милков през последните години бяха и разяснителни срещи за бизнеса относно възможностите за обединение на местните фирми в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.

Още: Русе привлича все повече инвестиции

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе