Кой спечели двоен билет за балета „Баядерка”

65468
Кой спечели двоен билет за балета „Баядерка”

На 31 януари, от 19 часа, в Софийската опера и балет почитателите на балетното изкуство ще могат да видят отново балетът „Баядерка” от Л. Минкус. Хореографията е на Мариус Петипа, а постановката е дело на Павел Сталинский.

В „Баядерка” участват солистите на балета на първия ни оперен театър: Веса Тонова, Катерина Петрова, Цецо Иванов и др. Диригент на спектакъла е Григор Паликаров.

Принцеса Еболи идва от школата на Райна Кабаиванска

Италианката Чинция Киарини ще гостува като принцеса Еболи в спектакъла на Софийската опера и балет„Дон Карлос” от Дж. Верди...

За първи път на Сцената на Софийска опера и балет през 2012 година беше представена цялостната оригинална версия на балета. Един от най-вълнуващите шедьоври на прочутия Петипа е вдъхновен от драмата на древноиндийския поет Калидас и баладата на Гьоте „Баядерка”.

Трагизъм и лирика, стремеж към щастие, любов и свобода се преплитат в тази прочута творба. Сюжетът претворява страстната и всепоглъщаща любов на баядерката Никия към смелия воин Солор. Верност, измяна, искреност и коварство са в основата на този изразителен балетен спектакъл, властващ през времето като апотеоз на пламенната любов.

Много от Вас се включиха в играта ни за двоен билет за балета „Баядерка”. Наградата спечели Philippa Paskaleva, която отговори вярна на въпроса ни къде се развива действието на балета "Баядерка". Верният отговор е Индия.

Ще се свържем с Philippa Paskaleva, за да уточним как да получи наградата си. Тя също може да се свърже с нас на телефон 0895 79 51 79.

Спечели двоен билет за балета „Баядерка”

На 31 януари, от 19 часа, в Софийската опера и балет почитателите на балетното изкуство ще могат да видят отново един от царете на бале...

Честито!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена