Хакерска програма тегли неусетно банкови сметки

28514
Хакерска програма тегли неусетно банкови сметки
Програмата променя какво се вижда на екрана и подправя оригиналните послания на трезора

Компютърни хакери са разработили нова програма, която без проблем преодолява най-съвременните защитни системи на банките и им позволява да теглят неусетно пари от сметките, съобщи Би Би Си.

В новата схема притежателите на депозити са подлъгвани от оферта за обучение в "усъвършенствана система за сигурност", след като влязат в сайта на банката.

Веднъж попаднали в капана, сметките им неусетно се изпразват и кражбата се оказва невидима за титуляра. Измамата включва компютърна атака, наречена "човек в браузъра". При нея вирусът, който потребителят е бил подмамен да изтегли, се настанява в неговата търсачка и застава между собственика на сметката и уебсайта на банката.

Програмата променя какво се вижда на екрана и подправя оригиналните послания на трезора. Така се прикриват следите от престъплението.

Новата хакерска атака е много коварна и е разработена специално за банкови пиратски тегления. На компаниите за компютърна защита са им необходими по няколко седмици, за да открият всяка нейна нова версия.

Незаконното теглене от банкови сметки по електронен път е коствало на британските банки 27 милиона британски лири през първите шест месеца на 2011 година, припомня БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии