Как да носим със себе си 100-инчов екран

8181
Как да носим със себе си 100-инчов екран
Снимка: Samsung

Едно от нещата, без които никак не можем (освен любовта) са „нашите“ звуци и изображения. Можете ли да си представите живота без вашата музика, личен фото архив, домашно видео, любими сериали и филми, видеоигри и какво ли още не? Малцина от нас могат. Това, че сме потопени в звук и изображения, е един от дефинираните признаци на нашата епоха.

Сега си представете практичен начин да носите със себе си навсякъде 100-инчов екран, на който да гледате и слушате всичко споменато по-горе. Точно това ни предлага Samsung с техния нов малък мултимедиен проектор The Freestyle. Той бе представен на изложението CES 2022, за да се превърне в един от най-интересните технологични продукти на годината.

Да започнем от дизайна, който от пръв поглед е впечатляващо семпъл и минималистичен. Малкият проектор прилича на настолна диско лампа със стойка, всичко това оцветено в матово бяло. На втори поглед тази изчистеност изглежда като идеална отпратка към лекотата на употреба и универсалността на това устройство. Тук не говорим само за естетика, но и за практичност. The Freestyle тежи 800 грама и е с габарити 104x173x95 мм, което означава, че можете лесно да го държите в ръка и да го пренасяте в ръчната си чанта. Устройството е достатъчно здраво и солидно изработено, за да не се притеснявате да го занесете на градинско парти, на къмпинг или в двора на селска къща.

Освен опора стойката осигурява лесно боравене с проектора и му позволява да се завърта на 180 градуса. Така той може да проектира изображение върху стени, подове, тавани, маси, барплотове, вътрешни страни на палатки и всъщност всяка равна повърхност, която се намира наблизо. The Freestyle разполага с автоматично нивелиране, трапецовидна корекция (auto keystone) и фокусиране на изображението. Това означава, че просто трябва да го поставите на относително равно място и да го насочите към друго такава. Проекторът ще свърши сам всичко останало, за да ви осигури идеално подравнен екран. Изображението може да бъде с диагонал между 30 и 100 инча, според предпочитанията и обстоятелствата.

Свързаността и управлението са семпли, но повече от адекватни. От едната страна на цилиндричното тялото са разположени USB-C порт за захранване, Micro-HDMI за връзка с външни устройства и превключвател за вградения микрофон. Безжичната свързаност включва Wi-Fi 5, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2, Screen Mirroring и AirPlay 2. В комплекта е включено дистанционно управление с пасващ на проектора дизайн, с бял цвят и интуитивно разположени бутони.

Голяма приятна изненада е, че с The Freestyle Samsung ни предлагат не само уникален “freestyle” проектор, но и Smart TV функционалност, осигурена от операционната система Tizen. Освен всичко друго, това означава, че вашият портативен проектор идва с предварително инсталирани услуги като Netflix, Amazon Prime, HBO, YouTube и Spotify.

Началната страница и менютата са интуитивни и осигуряват лесна настройка и бърза навигация. Устройството поддържа и приложението SmartThings, чрез което може да бъдат управлявани всички функции. Отново чрез SmartThings (или с AirPlay 2) можете да прехвърлите екрана на смартфон към проектора (mobile mirroring). Също така, благодарение на вградения гласов асистент Bixby, проекторът може да се превърне в умен високоговорител.

The Freestyle има проста и ефективна работна конфигурация - комбинация от едночипов DLP и LED светлинен източник с яркост от 550 LED лумена и живот от 20 хил. часа. Резолюцията е Full HD (1920x1080), има поддръжка на HDR10, а качеството на картината е отлично, с ясни и детайлни изображения. Отлична идея на Samsung е новата функция Smart Calibration, която позволява с помощта на смартфон бързо и лесно да калибрирате изображението на The Freestyle, според повърхността, върху която искате да прожектирате.

Качеството на звука също е на ниво, което прави излишно използването на външни колони. В тялото на проектора са вградени 360-градусова конфигурация от високоговорители плюс две пасивни нискочестотни говорителя. В резултат от всичко това The Freestyle генерира изненадващо силен, плътен и без изкривявания звук във всички посоки.

Друго постижение на The Freestyle е, че работи много тихо. С някаква магическа комбинация от радиатори, вентилатори и въздуховоди инженерите на Samsung са осигурили едновременно ефективно и дискретно охлаждане. В резултат, в непосредствена близост до работещия проектор шумът не надвишава 30 dB, т.е. колкото шепот.

The Freestyle е съвместим с външни батерии с USB-PD и мощност 50W/20V или повече, като това допълнително улеснява мобилността на проектора и използването му във всякакви условия. Samsung предлага и допълнителна стойка за зареждане с включена батерия. Отделно се предлагат и всякакви други аксесоари за проектора, включително калъфи за употреба на открито или “скинове", с които да промените изгледа на The Freestyle.

Всичко това превръща малкия проектор в нов вид средство за потребление на мултимедийно съдържание. Уникалната комбинация между портативност, конструкция, лекота на употреба и функционалност създават потенциал за качествено различни начини на употреба. Никога досега не е било по-лесно и непринудено да организирате, да речем, филмова вечер у дома; да прожектирате заснетото през деня видео на стената на кемпера, или да съберете “бандата”, за да разгледате общите си спомени, запечатани в снимки и видео. Samsung директно таргетира този оригинален продукт към поколението Z и към вече легендарните като потребителска кохорта “милениали”. В същото време може лесно да се предвиди, че един толкова иновативен и универсално приложим “лайфстайл” продукт, ще намери много почитатели и сред по-възрастните потребители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com