X
 
 

Twitter разчиства неактивните акаунти от 11 декември

964 0
Twitter разчиства неактивните акаунти от 11 декември
Снимка: Getty Images/Guliver
Twitter започва голяма чистка на неактивни акаунти в мрежата. Акцията започва на 11 декември, обявиха от компанията. Компанията приема за "бездействие" това, дали човек е влязъл или не веднъж през последните шест месеца. 

В момента от платформата изпращат имейли до потребители на акаунти, които ще бъдат засегнати. Пред крайния срок всички ще получат втори имейл с предупреждение.

Щабът на Тръмп разкритикува решението на Twitter да спре политическата реклама

Решението на Twitter да спре политическите реклами беше критикувано от предизборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише сайта з...

Затова под заплаха са всички акаунти, които не са били активни над 6 месеца. Ако до 11 декември тези потребители не влязат в тях, те ще бъдат изтрити. Ще бъдат изтривани и акаунти на починали потребители, които, разбира се, са спрели да публикуват на сайта.

За първи път Twitter премахва неактивни акаунти в такъв голям мащаб. Социалната мрежа не е съобщила колко текущи акаунти отговарят на критериите, въпреки че се очаква цифрата да бъде в много милиони.

Сайтът обяви, че прави това защото потребителите, които не влизат, не са в състояние да се съгласят с актуализираните му политики за поверителност.

Говорителят на Twitter обясни също, че така ще се премахнат и латентните последователи на активните акаунти, което ще повиши доверието в системата и ще премахне ненужното усещане за важност у потребителя. Първата партида изтрити акаунти ще включва регистрираните извън САЩ.

Twitter се извинява - телефони и мейли на негови потребители са ползвани за печалба от реклама

Социалната мрежа Twitter се извини на свои потребители за злоупотреба с техни телефонни номера и имейл адреси, информира БГНЕС, позовав...

Някои потребители заподозряха в акцията освобождаване на имена иза нови акаунти, от Twitter отрекоха целта да е освобождаването на потребителски имена. Въпреки това, по-рано недостъпни потребителски имена ще започнат да се появяват след 11 декември, но това ще бъде постепенен процес, започващ от потребители извън САЩ.

 

След като приключи с неактивните акаунти компанията възнамерява да разчусти у тези, в които хората са влезли, но не "правят нищо" на платформата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...