Wi-Fi като рентген. Стените вече не са спасение (ВИДЕО)

9552
Wi-Fi като рентген. Стените вече не са спасение (ВИДЕО)

Изследователи от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект (CSAIL) към Масачузетския технологичен институт създадоха Wi-Fi технология, която е способна да вижда хората през стени и други препятствия.

Новото устройство под названието RF Capture е разработка на вече съществуващи технологии, с чиято помощ CSAIL засича движенията в къща и позволява на пожарникарите да разберат дали има живи хора в горящата сграда.

Слипове със защита от Wi-Fi ще спасяват от безплодие

Британски учени изобретиха специални слипове, които могат да предпазят мъжкото достойнство от вредните лъчения, например Wi-Fi. Специал...

RF Capture прави крачка напред, позволявайки да се различи силуетът на човек през стените, като се засичат дори малки движения, и да се различават хората един от друг. Устройството предава безжични сигнали, които преминават през физически обекти и се отразяват от това, което се намира от другата страна.

RF Capture анализира получените данни и използва измененията в приетите сигнали за създаване на пълно изображение на хора.

"Данните, които получаваме от тези отражения, са минимални – казва проф. Дина Катаби от MIT. – И все пак можем да изолираме полезните сигнали чрез серия алгоритми, които сме разработили за минимизиране на случайния шум, създаден от отраженията."

Изследователите разбират, че подобна технология може да има десетки различни приложения. На нейна основа може да се създаде къща, която ще повика бърза помощ, ако на нейните обитатели им прилошее, да включва и изключва отоплението, светлината и други приспособления въз основа на това, къде се намира човекът в дома.

Спецслужбите в САЩ виждат през стените с Wi-Fi

Спецслужбите на САЩ, използвайки разработка на учените от Лондонския университетски колеж, са се научили да проследяват движенията на ч...

И все пак разработчиците вече изразяват загриженост, че подобна техника може да бъде използвана за следене на хора, тъй като с нея дори затворените врати не помагат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии