Антисемитизъм и цинизъм: Кание Уест с нова песен (ВИДЕО)

1479
Антисемитизъм и цинизъм: Кание Уест с нова песен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

На 26 ноември в Дубай Кание Уест изненадващо изпълни нова песен. 46-годишният рапър се появи на сцената по време на концерта на Lil Durk заедно с Ty Dolla $ign в Blu Dubai, където изпя новата си песен "Vultures".

Нощният клуб сподели видео от изпълнението на Уест в Instagram Stories, на което се вижда и чува как музикантът рапира обидни текстове от песента като: "Как съм антисемит? Току-що спах с една еврейска кучка".

"Vultures" е първото официално парче на Уест след "Hot Shit" с Cardi B и Lil Durk, което излезе през юли миналата година. Противоречивата нова песен на рапъра първоначално дебютира на 17 ноември по чикагската радиостанция WPWX Power 92 и включва Lil Durk и Ty Dolla $ign, пише "People".

Още: Отменят резервации на Роджър Уотърс в Уругвай и Аржентина заради антисемитските му позиции

Антисемитските изцепки на Кание Уест

През октомври миналата година многократните антисемитски коментари на Уест го лишиха от статута му на милиардер, след като загуби договори с Adidas, Balenciaga и Gap. Според Forbes носителят на "Грами", чието състояние към март 2021 г. възлиза на 6,6 млрд. долара, през октомври 2022 г. ще струва 400 млн. долара - пари, които идват от няколкото му недвижими имота, музикалния каталог, пари в брой и 5% дял в марката за оформящо облекло Skims на бившата му съпруга Ким Кардашиян.

По онова време той сключи споразумение за закупуване на дясната социална медийна платформа Parler, след като акаунтите му в Instagram и Twitter бяха ограничени заради обидни коментари по адрес на еврейската общност, въпреки че цифрите не бяха оповестени и сделката в крайна сметка пропадна.

След като сподели антисемитски коментари, Instagram ограничи профила му и изтри съдържание от страницата му, тъй като той наруши правилата и насоките на платформата за социални медии.

Още: Ози и Шарън Озбърн се подиграха с Кание Уест и жена му на Хелоуин (СНИМКИ)

Снимка: Getty Images

Един от туитовете му в Twitter/X също наруши правилата на компанията, а акаунтът му беше ограничен. Американският еврейски комитет (АЕК) също порица езика на изпълнителя на "Bound 2" за увековечаване на "антисемитски тропи като алчност и контрол", като написа в изявление: "Кание Уест трябва да разбере как да изрази мнение, без да използва антисемитизъм. През последната седмица музикантът разпалваше омраза към евреите".

По време на участието си в предаването "Piers Morgan Uncensored" на 19 октомври британският водещ го попита за "расистките" му коментари, които "обиждат еврейския народ", но Уест каза, че "абсолютно не съжалява" за думите си. "Значи сте го казали, знаейки, че е расистко?" попита Морган, на което Уест отговори: "Да, борих се с огъня с огън".

Още: Кание Уест заяви, че е аутист

По-късно в разговора Уест поднесе извинения. "Ще кажа, че съжалявам за хората, които съм наранил. Чувствам, че причинявам болка и объркване и съжалявам за семействата на хората, които нямат нищо общо с травмата, през която съм преминал, и че използвам платформата си, в която се казва: "Наранените хора нараняват хората", и бях наранен", пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Почина Юми Кацура - една от най-прочутите японски дизайнерки в света

Димитър Рачков издаде какъв е бюджетът на "Като две капки вода"

Дама от "Ергенът" разкрива всички тайни на предаването в тефтерче (СНИМКИ)

Панайот Панайотов като Мик Джагър с категорична победа на полуфинала в "Като две капки вода"

Камила е невинна: Истината за развода на Даяна и Чарлз

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Теодора Духовникова разкри дали дъщерята на Румен Радев - Дарина, е талантлива актриса

Миро с огромно признание към Слави Трифонов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com