Боб Дилън няма да спре да пее

3988
Боб Дилън няма да спре да пее

Точно преди излизането на новия му албум "Бурята" по-рано тази седмица иконата Боб Дилън изнесе концерт, в който се показа ту блестящ, ту разочароващ.

Певецът и поет на 71 години понякога се притеснява да общува с публиката: нито една дума, за да поздрави зала от 10 000 души, изпълнена около две трети в казиното на малък крайбрежен град в Кънектикът. И нито дума за почитателите си след това.

Обама награди Боб Дилън с Медала на свободата

Президентът на САЩ Барак Обама награди музиканта Боб Дилън и бившия държавен секретар Мадлин Олбрайт с най-високото държавно отличие - ...

Началото на шоуто бе доста срамежливо. Гласът на Дилън не е като на младия Боб и му трябва време, за да загрее, за да може да излезе иззад инструментите, предаде БГНЕС.

С легендарната шапка той успява да пресъздаде една искра от магията и зрителите най-накрая започват да танцуват. Човек от публиката се връща назад във времето и поема риска да бъде изритан – той пали цигара с канабис.

Дилън вече не е водещ вокал на тези години, но остава неподражаем стилът на звездата. Той оставя китарата и отива към пианото с хармониката.

50 години след излизането на първия му албум през 1962 г. феновете на артиста вече са свикнали с непостоянството на своя идол.

Нов албум на Боб Дилън излиза на 11 септември

Музикантът пуска на пазара 35-тия си студиен албум "Tempest" на 11 септември. Дискът, който включва общо 10 песни, ще почете символичн...

Ранните мнения за новия му албум са доста добри. Въпреки дрезгавия глас, Боб Дилън все още е със силно присъствие и на сцената. За някои той дори е още по-добър.

Боб Дилън е още композитор, актьор и сценарист. Голяма част от най-популярните му работи са създадени през 60-те години на XX век, когато става знакова фигура на общественото недоволство в Съединените щати.

"Има хора като Пол Маккартни и "Ролинг Стоунс", никой не се надява да види от тях нещо различно, никой не очаква от тях нови неща. Случаят с Боб Дилън не е такъв", казва човек от публиката на 43 години.

Редактор: Калина Здравкова

Леонардо Ди Каприо вдъхновил Боб Дилън

Боб Дилън бил повлиян от Леонардо Ди Каприо за новата си 14-минутна песен, посветена на Титаник. Певецът почерпил влияние от различни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com