Хю Лори издава втори албум

14907
Хю Лори издава втори албум

След огромния успех на дебютния му албум "Let Them Talk", в който отдаде почит и съживи класики от света на блуса от Ню Орлиънс, Хю Лори ще издаде своя втори албум "Didn’t It Rain" на 6 май през Warner Music Entertainment. Излизането на записа ще бъде последвано от голямо турне в Обединеното кралство.

В "Didn’t It Rain" Hugh Laurie се отдалечава от звука на Ню Орлиънс, като следва траекторията на блуса от района на Централна Америка. В албума са включени песни, които връщат назад във времето на пионерите в жанра като W.C. Handy (“St Louis. Blues”) и Jelly Roll Morton (“I Hate A Man Like You”), като същевременно хвърля поглед и към някои съвременни изпълнители като Dr. John ("Wild Honey") и Alan Price от The Animals ("Changes").

"Реших да навляза по-надълбоко в американската музика, която не е спирала да ме очарова, откакто бях малко момче", обяснява Лори. "И колкото повече го правя, толкова по-омагьосан съм – както от песните, така и от хората, с които имах късмета да ги изпълня."

Д-р Хаус влиза в нов сериал

След като затръшна вратата на ролята си като д-р Хаус, която му донесе 2 награди Златен Глобус, големият актьор Хю Лори ще влезе в кож...

Отново продуциран от Joe Henry, "Didn’t It Rain" е записан в Ocean Way Studio в Лос Анджелис през януари тази година. Към Лори се присъединяват съпорт музикантите от The Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch и Patrick Warren, заедно с Elizabeth Lea и Larry Goldings.

Албумът включва също и няколко гост вокала като гватемалската певица и композитор Gaby Moreno и соул изпълнителката Jean McClain, която преди това е работила с разнообразни артисти като Jimmy Cliff и Sheryl Crow. Албумът се отличава и със специалното участие на носителя на награда Grammy, блус музиканта Taj Mahal, който изпълнява вокалите в един нов прочит на парчето "Vicksburg Blues" на Little Brother Montgomery.

"Didn’t It Rain" ще бъде издаден на CD, на винил, ще има делукс издание със специално съдържание, както и дигитално, включвайки екслузивен iTunes пакет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com