Известен американски актьор и телевизионен водещ отива на съд за изнасилване

13230
Известен американски актьор и телевизионен водещ отива на съд за изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver

Съдия в Пенсилвания отказа да свали обвиненията от американския актьор Бил Косби, обвинен в сексуална агресия през 2004. Така отпада една от последните пречки пред началото на съдебен процес, предаде БГНЕС.

През май съд в Пенсилвания постанови, че актьорът Бил Козби трябва да бъде съден за сексуално посегателство, извършено преди 13 години. Съдът е приел, че действията на 78-годишния сега обвиняем представляват престъпление. Той може да получи присъда до 10 години затвор.

Нов закон в Германия - за опипване може да влезеш в затвора за до 2 години

Германският парламент единодушно прие нов закон, касаещ изнасилванията.Той е известен с разговорното "НЕ означава НЕ", припомня The Loc...

Според обвинението през 2004 г. той упоява служителката в Темпълския университет Андреа Констанд, след което извършва сексуални действия с нея. По-рано комикът призна, че е имал сексуални отношения с Констанд по взаимно съгласие.

Това не е първият път, в който жени обвиняват известния американски комик в подобни престъпления. Десетки жени са заявявали, че той ги е насилвал, но неговите адвокати многократно са отхвърляли обвиненията.

Козби остава на свобода под гаранция от 1 милион долара. Все още датата за начало на този процес остава неизвестна.

Бил Косби е актьор и телевизионна знаменитост, който набира популярност след комедийния си сериал, в който играе ролята на доктор и любящ баща. "Шоуто на Козби" (The Cosby Show) става хит в САЩ и му носи световна известност.

Канадец получи милиони обезщетение, защото лежал несправедливо в затвора

Канадец, прекарал 27 години в затвора, след като е бил погрешно осъден за сексуални нападения, получи обезщетение от 8 млн. канадски до...

Според изявление на един от юридическите съветници на Бил Козби, направено при излизане от съдебната зала в четвъртък, клиентът му ще сезира Върховния съд на Пенсилвания с надеждата да отмени това решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com