Правим българска версия на "Здрач"

14485
Правим българска версия на "Здрач"

След откриването на „вампира” от Созопол, темата за кръвопийците стана доста популярна у нас. От нея се вдъхнови и Любен Дилов-син, който обмисля да създаде пълнометражен филм, информира в-к Стандарт. Това призна сценаристът на медийния фестивал Медиамикс.

"Вампирската тема е универсален сюжет. Може да се разработи по всякакъв начин - като исторически, мистичен, любовен филм или екшън". Явно е въпрос на време и финансиране да видим родна версия на "Здрач".

Отпускат 12,1 милиона лева за българското кино през 2012г.

Министерството на културата осигури 12,1 милиона лева за създаване на нови български филми през 2012г, съобщиха от пресцентъра на ведом...

Дилов се въздържа от повече подробности, но пък разкри любопитни моменти от кухнята на сериала "Седем часа разлика", върху чиито сценарий се труди с Милена Фучеджиева.

Той сподели, че темпото, с което се работи е „зловещо”. Една серия се прави за 4 дни, което означава между 10 и 11 часа работа дневно. Дилов посочи, че някои от сериалите като "Седем часа разлика", "Под прикритие" и "Стъклен дом" се продават добре в Македония и Турция, но не могат да надскочат региона. "Ако искаме да продаваме сериали, не трябва да се ограничаваме в националните теми, защото така свиваме и пазара си", допълни той.

Редактор: Боряна Кръстева

 

Родните сериали се борят за "Златен чадър"

Всичките 9 български тв-сериала ще се състезават за престижния приз "Златен чадър" на медийния фест "Медиамикс" в Албена. Жури от 8 на...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com