Първо място за Б.Т.Р на конкурса "Златна пролет"

5792
Първо място за Б.Т.Р на конкурса "Златна пролет"
Групата спечели голямата награда с песента си "Защо"

Победител в 43-то издание на конкурса за съвременна българска поп и рок музика "Златна пролет" на БНР станаха Б.Т.Р. Вчера на тържествена церемония групата грабна първото място с песента си "Защо".

Парчето бе написано специално за музикалния формат. Момчетата споделиха, че то ще бъде включено в новия им албум, който се очаква да излезе в края на годината. Автор на музиката и текста е Славчно Николов, а аранжиментът е на Б.Т.Р. "Защо" е динамична песен със съвременно софт рок звучене, разказваща за любовните разочарования в живота. В момента групата работи по заснемането на клип към сингъла, в който специално участие ще има актьорът Асен Блатечки.

За Б.Т.Р. това не е първо участие на "Златна пролет", но за първи път са одостовени с този приз. През 2006г. те получиха специалната награда на форума и имаха възможността да представят българската музика на фестивала "Евросоник" в Холандия. Сега тази чест се пада на младата изпълнителка от лейбъла на Мария Илиева - Криста. Тя ще представи страната ни с песента си "Част от мен" в град Грьонинген, в началото на 2013г.

Повече от 100 песни взеха участие в надпреварата за голямата награда, но само 12 стигнаха до финала. Сред тях бяха парчетата на : D2, Александър Байчев, "Sound Solution"  feat. Ruth, Лот Лориен, B.O.Y.A.N., Нейчо Петров - Режди, Криста, Feel Flight Co, Sentimental Swingers и Михаил Йосифов,  Орлин Горанов и кристина Димитрова, Любо и Mr. Moon и Б.Т.Р.

Второ място в конкурса спечелиха Sentimental Swingers и Михаил Йосифов. Специалната награда на публиката отиде в ръцете на "Лот Лорен" и песента "Без надпис". За млад и креативен изпълнител бе отличен Нейчо Петров- Режди. Кристина Димитрова и Орлин Горанов получиха награда за най-дълго съществуващ музикален дует - цели 30 години на сцена.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com