X
 
 

Прогноза: Пазарът на 5G смартфони ще расте с главоломни темпове

1327 0
Прогноза: Пазарът на 5G смартфони ще расте с главоломни темпове
Снимка: iStock/Guliver
Пазарът на 5G смартфони ще расте с главоломни темпове през следващите години. Анализатори от IHS Markit, цитирани от Iconomist.bg, очакват още през тази година производителите да доставят 37 млн. устройства за работа в 5G мрежи, а през 2020 г. – над три повече - или 120 млн. броя.

Първите комерсиални мрежи от пето поколение вече работят в Южна Корея, както и в два американски града – Минеаполис и Чикаго – от началото на април. Според прогнозата 5G ще изпревари значително 4G LTE по темпове на растеж.

Три тенденции при смартфоните през 2019 г.

Въпреки че сме накрая на първото тримесечие от годината, тенденциите при смартфоните не спират да ни изненадват. И това е съвсем в реда...

IHS очаква продажбите на устройства с поддръжка на 5G в първите две години от пускане на новите мрежи да превишат шест пъти показателите, регистрирани за аналогичен период при LTE смартфоните.

Възходящата тенденция ще продължи със същите темпове и в следващите години. Съгласно прогнозата през 2023 г. доставките на 5G смартфони ще превишат 525 млн. броя в световен мащаб.

Междувременно корейските оператори SK Telecom, KT и LG Uplus, заедно с американската Verizon, които пуснаха първите комерсиални 5G мрежи, съобщават за високо търсене на новите услуги от страна на потребителите.

Така например през първите четири дни от старта на 5G мрежите в Южна Корея броят на абонатите, преминали към новия високоскоростен стандарт, е превишил 100 000.

Само 3% от българите нямат мобилен телефон

97% от хората в България имат мобилен телефон, а 3-те процента, които не притежават такъв, са предимно над 65-годишна възраст. От децат...

KT, водещият телеком в страната, очаква броят на потребителите на мобилни 5G връзки в света да достигне 1 милиард през 2023 г., а две години по-късно – 2,7 млрд., съобщават още корейските информационни агенции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители