БЧК - Враца помага на шестима бездомни с храна

850
БЧК - Враца помага на шестима бездомни с храна
Снимка: личен архив
БЧК Враца организира кампания "Шанс за хората без дом". Това е поредната инициатива, която цели да помогне на бездомни хора да оцелеят. Шест години организаторите даряват пакети с основни хранителни продукти на хора, изпаднали в безизходица. От началото на месец ноември т.г. шестима врачани получават всеки вторник и петък храна. Надеждата на организаторите е, че дори да се увеличи техният брой, БЧК ще успее да им помага и в бъдеще.

"През всичките тези години финансирането се получава от Национален съвет на БЧК, с изключение на миналата година, когато Областната организация във Враца, заедно с огромната подкрепа на Ротари клуб, успяхме да изпълним програмата самостоятелно", каза Гергана Михалчева, шеф на хуманитарната структура във Враца.

"През годините сме били в помощ на много хора, техният брой варира между 12 и 15 човека. Регистрирани като нуждаещи при нас са 77", уточни Михалчева .

Бездомните получават готова за консумация храна. Шест са ястията, които  включва всеки хранителен пакет.

Инициативата на БЧК ще продължи и през следващите месеци декември и януари, докато организацията има финансови възможности за дейността си.  

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители