Търговско-промишлена палата ще обучава в лицензиран образователен център

465
Търговско-промишлена палата ще обучава в лицензиран образователен център
Снимка: БРТПП
Българо-румънската търговско-промишлена палата получи от Националната агенция за професионално образование и обучение лиценз за своя нов образователен център, който ще предлага курсове по 17 специалности в сферата на туризма, индустрията, земеделието и търговията. Той се създава в рамките на проект „ВИЗА - Агенция за трансгранична трудова мобилност“, финансиран от Програма Интеррег V-A Румъния – България, който се изпълнява от Българо-румънска търговско-промишлена палата с партньор Асоциация за устойчиво развитие Слатина. 

В хода на подготовката за лицензиране БРТПП направи серия от краткосрочни обучения по ключови компетентности по програмите, които ще се предлагат от новия център – комуникации и предприемачество. В трите безплатни обучения през октомври в хотел „Дунав“ се включиха над 45 души търсещи работа или желаещи да променят кариерното си развитие.
Като организация в подкрепа на българския и румънския бизнес БРТПП ще ориентира своите обучения предимно към работодателите, които предоставят възможности за професионално израстване на своите служители. Но това не изключва индивидуалните участници, за които БРТПП също предвижда образователни форми.
По предварителни наблюдения най-голям интерес има към курсовете по румънски език, които Палатата организира от 2018 г. В бъдеще курсовете ще бъдат оповестявани чрез сайта на Палатата brcci.eu и сайта на Агенция „Виза“ jobsvisa.eu.

Избраха за будител на Русенската Алма матер професор Братанов

Проф. Даниел Братанов е Будителят на РУ „Ангел Кънчев“ след гласовете на студентите от висшето училище. Предложението ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители