Армията започна да строи оградата на границата с Турция

47730
Армията започна да строи оградата на границата с Турция
Снимка: Getty Images / Guliver

След като Министерския съвет още миналата седмица одобри построяването на 30-километрова ограда на границата с Турция като инструмент за ограничаване на бежанския поток, Министерството на отбраната съобщи, че армията започва строежа на съоръжението.

Оградата реално ще обхваща участъка между село Лесово и село Крайново, като заради строежа вече започват работните дейности по подобрение на пътищата към двете села.

ЕС дава материална помощ на България за бежанците

България ще получи материална помощ от Европейския съюз, която ще подсили способността на националните власти да се справят с притока н...

Финансовите средства за изграждане на инженерно-техническото съоръжение ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове. Оградата ще струва на държавата 5 млн. лева.

Оградата не е мярка, която е чужда за Балканите. Гърция започна да строи такава ограда преди почти две години, като дори искаше европейско финансиране, но такова ѝ беше отказано. Оградата беше завършена в средата на декември миналата година, макар първоначално от ЕС да имаше критики към изграждането на съоръжението. Преди година и половина пък беше спрян проектът за строеж на ограда с Турция, която трябваше да помогне за ограничаването на болестта шап.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com