Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако караше с 90 км/ч, нямаше да има смъртен случай: Експерт за катастрофата с колата на НСО

22 май 2024, 07:51 часа • 5431 прочитания

От снимковия материал и видеото, което го има в интернет пространството, шофьорът на НСО е карал с не по-малко от 120 – 130 км/ч. Това нямаше да се случи и нямаше да има смъртен случай, ако караше с 90 км/ч. Тези шофьори са професионалисти и им трябва много малко време за реакция. Тогава ударът нямаше да толкова голям и жесток.

Този коментар направи Ивайло Желязков от Европейския център за транспортни политики относно фаталната катастрофа преди Аксаково с колата на НСО, в която е бил Кирил Петков.

ОЩЕ: Заради катастрофата с Кирил Петков: Отстраниха шефа на областното пътно управление във Варна

"Виждате, че линията на видимостта на водачите, които излизат от Аксаково, се скрива от няколко знака и водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид обаче удара, който се е получил, той е карал с много над разрешеното", заяви пътният експерт в ефира на Нова телевизия.

Желязков категорично не се съгласи с МВР, че въпросният пътен участник не е рисков и опасен.

ОЩЕ: Бивш шеф на НСО: Шофьорите може да карат по-бързо заради опасността от атентат

"В събота рязаха храсти, после преасфалтираха. Това е може би един от най-натоварените участъци, защото от Североизтона България голяма част от камионите със земеделска продукция минават през този участък", допълни Желязков.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес