Броят всички ракетни снаряди в страната

4011
Броят всички ракетни снаряди в страната

Всички управляеми и неуправляеми ракетни снаряди в поделенията из цялата страна ще бъдат проверени и преброени. Това става по заповед на началника на отбраната ген. Симеон Симеонов, предаде Стандарт нюз.

Разпоредил съм всички началници на видовете въоръжени сили да направят инвентаризация на наличните боеприпаси, каза Симеонов. Той участва в балканска среща на началниците на щабовете по отбрана, която се провежда в София.

Цветанов ще докладва за взривовете

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще докладва пред депутатите за взрива в складовете за боеприпаси край П...

Проверката на боеприпасите е част от мерките срещу кражби и във връзка със случая на заловени ракетни снаряди в камион край Сливен.

Самото залавяне на 103-те неуправляеми ракетни снаряда, които се използват от вертолети и самолети, базирани на авиобаза"Безмер", стана на 7 юни по обяд пътя Ямбол-Сливен. Микробусът, превозващ общо 14 сандъка със 103-те авиационни ракети, е бил спрян от служители на КАТ-Сливен при рутинна проверка. Двама военни са в ареста.

Разкриването на кражбата съвпадна с избухването на боеприпасите в склад на частна фирма край Петолъчката, при което загинаха трима работници.

Редактор: Сияна Любомирова

АФП: Корупция. Oръжия от Студената война все още убиват в България

Двадесет години след разпадането на Варшавския пакт, неговите оръжия все още убиват в България, след като липсата на пари и предполагае...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com