Българите търсят все по-свежи продукти за своята трапеза

1688
Българите търсят все по-свежи продукти за своята трапеза
Снимка: Kaufland

Българите търсят все по-свежи продукти за своята трапеза, все по-взискателни са към асортимента и запазват ценовата си чувствителност. Тези тенденции за коледното пазаруване потвърждават резултатите от кампанията на Kaufland България за празничния период, които веригата отчита в рамките на настоящото тримесечие.

„Отбелязваме изминалия коледен период като успешен за Kaufland България“, коментира търговският директор на веригата Ялчин Джем. По думите му българите вече търсят качествена и свежа стока и имат очаквания за иновативни и изненадващи предложения. В същото време ценовата чувствителност на пазара се запазва особено в условия на криза. „Но в Kaufland темите цена и качество винаги вървят ръка за ръка. Те са част от обещанието на нашата марка, тук не правим компромис и успяваме да отговорим на клиентските очаквания“, добави Джем.

Плюшени играчки са новите климатично неутрални герои на Kaufland

Плюшени супергерои от собствената марка Kuniboo на Kaufland са поредните климатично неутрални продукти в асортимента на компанията. Игр...

За поредна година коледният период е повлиян и от COVID кризата, по време на която ясно се очерта навикът за по-рядко пазаруване, но на повече продукти. В същото време, заради ограничения достъп до публични места, все повече българи посрещат празниците у дома, където хората преоткриват вкуса на домашно приготвената храна.

В портфолиото на Kaufland присъстват над 20 000 продукта, като само през последното тримесечие веригата включи нови над 1000 предложения. Резултатите от коледната кампания показват ръст с над 10% спрямо миналата година в категория „Свежи храни“. В нея попадат продукти като плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, хляб и тестени изделия.

За празничния период българите експериментират все по-уверено и с нови и по-екзотични вкусове и затова нарастването на потреблението в категорията на деликатесите е близо 30%.

Резултатите при пазаруването на нехранителни стоки за Коледа в Kaufland доказват, че  веригата е успяла да отговори на клиентските очаквания да намират всичко необходимо за празника на едно място. С близо 40% ръст спрямо миналата година са продажбите на детски играчки, а на коледната декорация - с над 10 на сто. „Тези резултати потвърждават успеха на нашата „One stop shopping“ концепция. Kaufland е цялостен търговски център, в който на едно място клиентите могат да получат всичко необходимо, което спестява време и дава удобство особено в забързания период на коледно пазаруване“, коментира търговският директор на веригата.

Kaufland получи две отличия в първите годишни награди за корпоративна социална отговорност на Министерството на труда и социалната политика

Kaufland България получи две отличия в първите годишни награди за корпоративната социална отговорност на Министерството на труда и соци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com