Движение "Заедно" организира протест пред посолството на Испания

6576
Движение "Заедно" организира протест пред посолството на Испания
Снимка: БГНЕС

Движение "Заедно за промяна", чийто председател е Александър Томов, и други участници в антиправителствените прояви организират протест пред посолството на Кралство Испания на 26 август от 17:00 ч. пред входа на посолството.

Протестът ще се проведе под наслов: „Къщата в Барселона – корупция в най-чистия й вид – искаме разследване и действия!“, съобщават организаторите.

На посланика на Кралство Испания е изпратено на хартиен носител писмо, което е и основанието да се проведе протестът именно там. 

От Спецпрокуратурата не казват разпитали ли са Борисов за Барселона

В тайна се пази какво  работи спецпрокуратурата по проверката по "Барселонагейт", след като се самосезира по казуса на 24 февруари...

„Ваше Превъзходителство,

Както е известно на българската общественост полицията в Каталуня, Испания разследва прехвърлянето на значителни суми (до 8 млн. евро) в полза на семейството на г-жа Борислава Йовчева. Не е тайна, че г-жа Йовчева е живяла заедно със сегашния български премиер Бойко Борисов. Същевременно от материали в испанските медии е видно, че основните суми са прехвърлени през кипърски офшорки чрез българските граждани Иван Саздов и Петър Христов”, пишат от Движение ЗАЕДНО за промяна.

По безспорен начин ние установихме, че министър-председателят Борисов е принуждавал чужди инвеститори да сключват неизгодни договори с близки до него бизнесмени в частност с лицето Иван Саздов. Към настоящото писмо прилагаме Договор между фирмата на инвеститора от Хонг Конг Стивън Ло и Иван Саздов на стойност 34 млн. лв. Реализацията на този договор очевидно е свързана с компенсирането на Иван Саздов в полза на г-жа Йовчева. Смятаме, че този документ ще докаже финансовата връзка между българския премиер и лицето Саздов от една страната, както и между Иван Саздов и г-жа Йовчева.

Борбата срещу корупцията е обща задача на всички европейски държави. За нас изясняването на истината около случая „Барселона“ е също толкова скъп, колкото и на испанската полиция и на испанските медии.

Прокуратурата ще снема обяснения от Борисов за къщата в Барселона

По повод публикациите в испанската преса за т. нар. къща на премиера Бойко Борисов в Барселона, главният прокурор Иван Гешев каза пред ...

Моля, да предадете приложения договор на разследващите органи в Барселона, призовават протестиращите.

Вашият крал Хуан Карлос напусна Испания, за да не влияе на разследването след обвинения за корупция във връзка със строеж на железопътна линия в Саудитска Арабия. За съжаление нашите политици нямат достойнството да подадат оставка след редица корупционни скандали, което провокира и нашите справедливи протести – на живущите в най-бедната, най-обезлюдяващата се и най-корумпирана държава в Европа.

Г-н Мата, Вие сте бил посланик в Мавритания, Алжир, Мароко, но едва ли сте виждал такова неграмотно и гротескно управление, което да рекетира всеки български бизнесмен или потенциален чуждестранен инвеститор. Поради това, днес, след 10-годишно управление на ГЕРБ сме на 10-годишно дъно по преки чуждестранни инвестиции. Обърнахме се и до българската прокуратура, но за съжаление, настоящият главен прокурор, въпреки публичното деклариране на решителни действия за борба с корупцията пренебрегва този случай, за разлика от испанските си колеги, посочват протестиращите.

На 26-ти август, от 17:00 ч. протестиращи срещу корупцията в България ще се съберем пред посолството на Испания на адрес гр. София, ул. „Шейново“ 27 на мирен протест с призив за активни действия от страна на разследващите органи на Испания тъй като нито за нас, нито за Вас е допустимо корупционните пари на Бойко Борисов да бъдат „изпирани“ във Вашата държава. Ще се радваме да се видим и да поговорим с Вас или Ваш представител, заявяват още от Движение ЗАЕДНО за промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com