Екипната работа е в основата на успеха на Yettel

2824
Екипната работа е в основата на успеха на Yettel
Снимка: Yettel

Според г-н Виктор Георгиев, ръководител на секцията за Обслужване на външни клиенти на Yettel, добрите отношения между колегите в компанията са в основата на нейния успех.  

Виктор Георгиев е ръководител секция “Обслужване на външни клиенти” на Контактния център на на Yettel. От три години и половина ръководи обслужването по телефон на крайни и малки бизнес клиенти.  

Yettel предлага Realme GT2 5G 128GB в комплект с Watch RMA161 в своя онлайн магазин

През юни в онлайн магазина си Yettel предлага поредната интригуваща и изгодна оферта. Флагманът Realme GT2 5G 128GB се продава в специа...

Благодарение на хуманитарния си образователен профил, започва кариерата си като журналист във вестник „Дневник“. В последствие решава да смени амплоато и вече малко над 12 години се занимава с обслужване на клиенти на технологични продукти и услуги. В сферата на услугите намира своето място – обича непосредствения контакт с хората и в същото време проявава засилен интерес към съвременните технологии.

Последното е и една от причините Виктор да прояви интерес към Yettel (тогава Telenor) като потенциален работодател. Привлича го идеята за сериозна българска компания, в която да има възможност да е част от процеса на внедряване на пазара на нови телекомуникационни технологии и продукти. Отива ентусиазиран на събеседването и дори подготвя презентация за плановете си за отдела, който ще ръководи. Предстоят няколко разговора по темата, като Виктор се откроява като най-силният измежду всички вътрешни и външни кандидати.

Макар и на мениджърска позиция, първата задача на Виктор е да опознае работата на отдела. “Новият ръководен кадър не се очаква веднага да промени средата, а чрез наблюдение, осъзнаване на вътрешните процеси и анализ на бизнеса да подготви приоритетите, които ще се отразят положително”, обяснява Виктор. Според него ръководната длъжност е преди всичко отговорност и ангажимент – за добруването на целия екип и постигането на набелязаните резултати по оптимален начин.

Очакванията на Виктор в началото на престоя му е Yettel са за творческа и динамична обстановка и те се оправдават. “Динамиката е в това да се предприемат точни и навременни инициативи, гарантиращи положителен краен резултат – първо за клиентите и после за бизнеса.“ По думите на бившия журналист, всяко действие в Yettel е ориентирано към ясна и разбираема крайна цел. “Прогресът при нас се движи от добрата комуникация вътре в екипа и от това, че не ставаме заложници на процесите.” И Виктор, и колегите му много разчитат на личния контакт и добрите отношения в колектива. За тях това е задължителна основа за постигането на целите на компанията, водеща сред които е високата клиентска удовлетвореност.

Yettel предлага стари модели смарт устройства на изгодни цени в своя аутлет

През май Yettel стартира специална секция в своя сайт, в която желаещите да намерят устройства на изгодни цени могат да открият последн...

За да е успешна компанията, според Виктор, клиентите не трябва да усещат работата, извършена на заден план: “Нищо не трябва да пречи на перфектното изжияване с услугите, които предоставяме. COVID-пандемията промени до голяма степен и поведението и очакванията на клиентите към всеки един бизнес. Все повече се залага на дистанционната комуникация и това е едно от предизвикателствата, за които бяхме доста добре подготвени.“ За Виктор, контактът с клиентите трябва да е бърз, ефективен и ненатрапващ се. Да допринася за високата удовлетвореност на потребителите. Съответно и да създава позитивни емоции, свързани с бранда Yettel.

Работният му ден преминава в срещи и моменти на фокусиране над специфични проекти и процеси. За себе си, смята, че е намерил баланса между срещите и нуждата от концентрация върху конкретните текущи задачи и дългосрочните цели. Екипът му е от около 90 души, всеки от тях със своя собствена индивидуалност. Виктор държи на прозрачното и конструктивно общуване с колегите, независимо от позицията, която заемат. За него скъсяването на дистанцията между позициите е от полза за всички членове на екипа – както за тези, които тепърва стартират своята кариера, така и за всички останали.

На въпроса какъв тип лидер е, Виктор контрира, че не е важен лидерът, а хората, с които той работи. Неговата представа за лидер е човек, който не просто умее да ангажира хората, а има ясна визия в каква посока да ги отведе. И когато става въпрос за бизнес – как всички взети решения и действия се отразяват на клиентската удовлетвореност.

За времето, прекарано в Yettel Виктор си дава сметка, че е взел множество полезни за бизнеса решения и е участвал в имплементацията на нововъведения, които не биха били възможни в множество български компании. „За разлика от други фирми, тук се стремим решенията да бъдат взимани на възможно най-ниското ниво. Това дава власт на всеки един колега да чувства залога на бизнеса, колко е важна неговата роля за успеха на компанията, никой да не се чувства като колелце в една машина. Всички служители на Yettel са наясно, че ние сме хората, които вземат решенията и постигат резултатите.”

Yettel предлага часовниците Apple Watch Series 7 LTE и SE LTE с услугата multiSIM

Yettel даде официален старт на продажбите на Apple Watch Series 7 и SE с LTE  функционалност. Yettel е първият мобилен оператор в...

За Виктор, едно подобно овластяване на екипа мотивира всеки един служител на компанията, защото знае, че неговата работа е наистина важна. “Тук, когато искаме да променим нещо, го казваме. Ако искаме да въведем новост, която смятаме за полезна за клиентите – влагаме ресурс и тестваме дали ще проработи. Без значение чия е идеята, стига тя да е добра, може да получи реализация.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com