Kaufland България дигитализира процеса си по подбор

1593
Kaufland България дигитализира процеса си по подбор
Снимка: Кауфланд

Кандидатстването за работа в Kaufland България вече е по-лесно, по-бързо и по-интуитивно. Чатботът „Кала“ може да бъде намерен на интерактивните клиентски табла, разположени на гише „Информация“ във всеки един от 63-те хипермаркета на веригата. Чрез него, всички желаещи да станат част от екипа на най-големия ритейлър у нас могат сами да разгледат свободните позиции в конкретния филиал, регион или в цялата страна и да кандидатстват веднага, при това изцяло дигитално.

Въвеждането на чатбота е поредната стъпка на Kaufland България в посока дигитализация на процеса по подбор - от всяка точка и по всяко време. Веригата инвестира в нововъведения, които да улеснят бъдещите служители – в създаване и публикуване на обяви за работа и при кандидатстване. Голям процент от дейностите в самия процес по подбор преминават онлайн – включително попълване на въпросници за предварителен подбор, видео и телефонни интервюта. Обратната връзка, както и последваща оценка като част от екипа на компанията, също са дигитализирани за позициите, за които това е възможно.

Иновацията „Кала“ е част от стратегията на Kaufland България за въвеждане на съвременни технологии в сферата на човешките ресурси. Тя заработи успешно на кариерната страница на компанията през август и от тогава помага на всички кандидати с предоставянето на полезна информация и отговори на въпроси, свързани с професионалните възможности в търговската верига. Към днешна дата чатботът е отговорил на стотици запитвания, а част от тях са намерили подходящи свободни позиции за кандидатстване.

Освен чатбота Кала, интерактивните клиентски табла предлагат на клиентите на компанията редица допълнителни възможности, между които са сканиране на продукт с цел виждане на цената му и регистриране на Kaufland Card.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com