Kaufland България подкрепя най-големия фестивал за документално кино у нас

3737
Kaufland България подкрепя най-големия фестивал за документално кино у нас
Снимка: Кауфланд

Тазгодишното издание на фестивала на документалното кино „София ДокуМентал“ става възможно за пръв път благодарение на подкрепата на Kaufland България. За четвърта година столицата е домакин на фестивала, който ще се проведе между 18 и 25 септември.

Най-големият ритейлър в страната оказва съдействие на събития в областта на културата, като всяка инициатива,  получаваща подкрепата на Kaufland България, е прецизно селектирана, така че да отговаря на ценностите на компанията.

Фестивалът „София ДокуМентал“ тази година се фокусира върху човешките права и разказва истории за времето, в което живеем като цели да предизвика полемика по наболели въпроси. Лентите са разпределени в различни секции и обхващат теми като борбата за равноправие, насилието, включително такова въз основа на пол и сексуална ориентация, личните революции на обикновени хора в резултат на глобални обществени и климатични промени и други. В програмата са заложени 20 документални филма, носители на престижни международни награди, които се представят на фестивала лично от авторите си.

Kaufland България, в ролята си на социално отговорен партньор на българското общество, съдейства столицата да се превърне в гостоприемен домакин на художественото документално кино, като ключови културни локации в София - Ларгото, Дом на киното, кино Одеон, Чешки център, Гьоте институт и други отвaрят врати за публиката на „София ДокуМентал“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com