Красимир Каракачанов: Коя държава си жертва сигурността?

3177
Красимир Каракачанов: Коя държава си жертва сигурността?
Снимка: БГНЕС

"Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата". Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговори пред БТВ на въпроса дали си е платил наложената му санкция от 300 лева заради това, че бе уловен да стои на пейка пред Народния театър в София.

Вицепремиерът припомни, че всички министри и депутати си даряват заплатите във фонда за борба с коронавируса. Той уточни, че се справя със спестяванията си като си прави сметката.

Каракачанов предлага туристически пакети от българи за българи

Инициатива „Българско лято 2020“ предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщават от пресцент...

На обвиненията, че има опасност гражданите да бъдат подложени на нерегламентирано подслушване във връзка със следенето на телефоните на подложените на карантина лица, той бе категоричен, че не е това целта на тази мярка. „Ако някой реши да злоупотребява със закона, може да то направи по всяко време. Смятам, че с тази тема се спекулира. Мога да дам гаранция, че не е целта на занятието това, което от БСП се опитват да внушават – да се подслушват хора и да се наблюдават денононощно“, заяви Красимир Каракачанов.

Според вицепремиера по време на извънредно положение някои навици и права на живот са нарушени, както в България, така и в чужбина. „Не е целта да се подслушва, а да се контролира и наблюдава движението на хората, които са заразени, рискови или болни и застрашават здравето на останалите. Смятам, че БСП като няма какво да кажат и предложат се чудят за какво да се заяждат. В моменти на криза вместо да се обединяваме, ние се чудим как да си намерим цаката. Когато извадиш 2, 3 или 5 реални случая на подслушвани граждани, да коментираме, но за нероден Петко е несериозно да си говорим“, категоричен бе той.

Запитан за продажбата на военни имоти той беше категоричен, че е министърът, продал най-малко подобни обекти. „Казах го в първия ден, когато станах министър – подаръците свършиха. Всяка една продажба е публична, всеки може да влезе и да провери кой какво и колко е продал“, допълни той. По думите му се пускат за продажба само имоти, които са с отпаднала необходимост и не са в плановете на армията, като техният брой е над 1 000. Каракачанов лансира и идеята върху тях да се построят апартаменти за военнослужещи.

Относно призива на БСП да бъдат замразени сделките за покупка на нови кораби и военни машини, вицепремиерът заяви, че няма как да се откаже от нещо, което парламентът е гласувал да се случи. „Ако те се съберат и решат дори да разпуснем държавата, ще трябва да я разпуснем. Аз обаче ще съм против“, категоричен бе Каракачанов.

Каракачанов иска 30 млн. лв. за купуване на български стоки за Държавния резерв

Три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от...

„Аз съм против това опозицията, ей така, от един популизъм, да казва: „Дайте да спрем заплатите, да разтурим армията, да разпуснем полицията“. Те просто се чудят какво да кажат“, допълни той. Военният министър уточни, че тези проекти не предстоят да бъдат плащани, тъй като няма още договори и процедурата върви. Красимир Каракачанов сподели личното си мнение, че до края на годината няма да има плащания по тези сделки, а освен това те са разсрочени във времето – 6 години за корабите и 9 години за военните машини.

„Откъде дойде тази идея да вземеш пари от сигурността на България и да ги дадеш за какво? На калпак ли да ги раздадеш? Коя държава прави това, коя държава си жертва сигурността?“, попита министър Каракачанов. Според него след всяка голяма икономическа криза следват политически проблеми, като припомни, че след кризата от 2008 година са последвали военни действия в Сирия, Либия и засилените мигрантски потоци към Европа.  

„Ще спечелим една несигурност, утре кой ще ни пази? Кой пратихме в смолянските села като падна снега, опозицията ли? Отидоха военните с остарялата си техника. Това звучи много добре, но е тъпо и популистко“, категоричен бе той.

Красимир Каракачанов припомни отново и идеята си да се ограничи външният внос на земеделска продукция в периодите, когато излиза родната такава. „Земеделието е ресурс – сигурен икономически ресурс, ние нямаме нефт, газ, диаманти. Земеделието и земята са възраждали българската икономика и сега е моментът да възродим българското земеделие. Не е нормално 80 процента да е внос и България, която е хранила Западна Европа, а впоследствие и Източния блок, да внася домати от Йордания, която има едва 5 процента обработваема площ“, допълни Каракачанов.

Красимир Каракачанов се размина само с 300 лева глоба

„Аз не съм седнал на тревните площи, а на пейка, затова помолих Младен Маринов МВР да се заеме с проверка. Днес имах среща и ми б...

Той призова това да бъде българското лято и българките хотелиери да привлекат родни туристи чрез достъпни цени и качествена услуга. „Като българи трябва да бъдем солидарни помежду си и да си помагаме един друг, а не както беше през последните 30 години“, допълни Красимир Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com