Лидл България е най-зелената компания в ритейл сектора у нас

2930
Лидл България е най-зелената компания в ритейл сектора у нас
Снимка: Lidl

Лидл България е най-зелената компания в ритейл сектора у нас. Компанията спечели първа награда в десетото издание на конкурса „Най-зелените компании в България“, организиран от b2b Media. Това е поредното признание за устойчивите и прозрачни политики на компанията, въведените продуктови иновации, реализираните CSR инициативи за опазване на околната среда и за пореден път доказва, че веригата вече 10 години развива бизнеса си по отговорен начин, с грижа за природата и обществото.

„За нас е изключително признание в навечерието на десетата ни годишнина да бъдем избрани за най-зелената компания в ритейл сектора в България. Отговорността във всяко едно отношение винаги е била наш постоянен и осъзнат ангажимент. Вярваме, че като отговорна компания, нашата мисия е да допринасяме за положителна промяна и за по-добър живот. Ще продължаваме и занапред да подкрепяме това наше верую с конкретни действия и инициативи за нашето по-добро утре“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Лидл България отбелязва 10 години на българския пазар и представи своя ключ към успеха

През ноември 2020 г. Лидл България отбелязва 10 години на българския пазар. Компанията стартира поредица от събития и инициативи, с кои...

Устойчивото развитие е в основата на бизнес модела на Lidl и присъства като принцип във всяка от дейностите на компанията. Грижата за околната среда, която веригата полага, намира изражение в конкретни стратегии, програми и мерки в различни области. Една от тях е международната стратегия на Lidl - REset Plastic. В основата си тя цели избягване и намаляване употребата на пластмаса, включително промяна на опаковки, рециклиране, инициативи, свързани с почистването на водни басейни, и разработването на иновации. Като част от REset Plastic, Lidl си поставя две амбициозни цели: да намали съдържанието на пластмаса в опаковките на продуктите от собствените си марки с 20% до 2025 г., както и да направи 100% от опаковките на продуктите от собствените си марки максимално рециклируеми.

Лидл България работи ежедневно и за високата устойчивост и функционалност на своите обекти, като организира процесите си по начин, по който цели да остави минимален отпечатък върху природата. Всички магазини на Лидл България и двете логистични бази са със сертификат за зелено строителство EDGE. Към ноември 2019 г. всички обекти на веригата са сертифицирани и по ISO 50001. С цел повишаване на енергийната ефективност компанията успешно завърши програмата си за реновиране на 80 от своите магазини, като през 2019 г. бяха реновирани 18 от тях. Допълнително е подменено и осветлението с LED в 90% от магазините с цел оптимизиране на консумацията на енергия, както и намаляване на въглеродните емисии с 2 480 тона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...