На 26 май Стара Загора решава бъдещето на полигон "Змейово"

4628

Ще има референдум за бъдещето на полигон "Змейово", реши на свое заседание Общинският съвет в Стара Загора, предаде БГНЕС.

Местният плебисцит ще се проведе на 26 май. Той ще струва около 200 000 лева, които ще бъдат осигурени от резерва на Общинския бюджет. Старозагорци ще отговарят на следния въпрос: "Да бъде ли закрит военно-изпитателният полигон край Змейово."

Военните не искат референдум за Змейово

Военните и работниците на полигона в Змейово не искат референдум за това дали той трябва да съществува. Това стана ясно по време на пре...

Предложението за провеждането на референдума бе внесено от група общински съветници от различни политически партии с мотива, че от 2002 година Стара Загора е подложена на постоянни обгазявания и екологични организации сочат като източник на замърсяването дейностите, извършващи се на военния полигон.

"Поради дългогодишната тревога на нашите съграждани, ние смятаме, че те са тези, които трябва да решат дали полигона да бъде закрит", каза Кристиян Петков, един от инициаторите на предложението. Решението на Общинския съвет бе приветствано от движение "За чист въздух над Стара Загора".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество