X
 
 

Ненчев имал информация за внедряване на терористи в потоците от мигранти

1265 9
photo of Ненчев имал информация за внедряване на терористи в потоците от мигранти
Снимка: БГНЕС
Армията и полицията са в готовност да използват сила, за да спрат мигрантите, преминаващи незаконно българската граница. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Той обясни, че е получавал информация за внедряване на терористи в потоците от нелегални мигранти.

371 военни с 51 броя техника пазят сухопътната граница на България днес заедно с Гранична полиция, посочи министър Ненчев. Той увери, че на границата може да бъдат изпратени до 1000 военнослужещи, както и да бъде употребена сила, ако това е необходимо.

По повод гражданските арести на нарушители на границата, Ненчев заяви, че не ги одобрява и призова, когато бъдат забелязани нелегални мигранти, да се сигнализира МВР, предаде Дарик.

Във връзка с модернизацията на армията Ненчев съобщи, че освен одобрените от правителството пари за изтребители и военни кораби, очаква министерството да получи още за закупуване на бронирани машини за Сухопътни войски.

Митов: България не толерира нехуманно отношение и незаконни действия спрямо бежанците

Българската държава в никакъв случай не си позволява да толерира нехуманно отношение и незаконни действия спрямо бежанците. Това заяви...

Във връзка с модернизацията на Българската армия министърът каза, че очаква освен одобрените от правителството 2,5 млрд. лева за закупуване на изтребители, два бойни кораба и ремонт на съветските самолети Миг-29, министерството да получи още 1 млрд. лева. Тези средства ще бъдат предназначени за закупуване на бронирана техника за Сухопътни войски, обясни той.

Връщането на наборната военна служба не е добро решение, категоричен е военният министър. По думите му то е финансово неоправдано. Освен това би стимулирало мъжете с двойно гражданство да се откажат от българското, за да не се връщат в България да служат, коментира Ненчев.

Николай Ненчев обаче призна, че съществува проблем с офицерския състав. В момента не достигат 1200 офицери.

Министър Ненчев съобщи още, че се обмисля законова промяна, която да позволи офицери, съкратени през годините, да се върнат на работа, ако не са минали повече от десет години откакто са напуснали армията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Разбира се че има - 400 000 руснака! От тях по-голями терористи няма!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Александър Сотник: Атаката в Брюксел е дело на ИДИЛ и чекистите от Кремъл http ://www .faktor.bg/novini/svjat/69891-aleksandar-sotnik-atakata-v-bryuksel-e-delo-na-idil-i-chekistite-ot-kremal.html
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Че то си личи ...Във всяка група , които пресичат границата има поне един , който е обучаван !Няма нищо случайно ...
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  МОГА ЛИ ДА ЗАПИТАМ ТОЯ СЕЛТАК КАКВО Е ЗАВЪРШИЛ И КОГА ЗАПОЧНА ДА РАЗБИРА ОТ ВОЕННО ДЕЛО? КРЪГЪЛ ИДИОТ! Всъщност всеки долен десен простак може да стане даже премиер в тази скапана и несъществуваща вече държава - разграден двор!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  И всеки платен Трол може да дава оценки на министри и на Премиер !
  : 4 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Така е, когато за министър ни спуснат ТЪП ПРОСТАК ! А този е и гламаво говедо .
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Нянчев,ти си кръгъл идиот с тежка форма на олигофрения!Ти откри топлата вода с тая бомба,че имая информация за внедряване на терористи в потоците от мигранти....направо изби РИБАТА В МОРЕТО и изгони всичко детско у мен...НЕЩАСТНИК!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Така е като се назначават КАЛИНКИ като министри на МО и МВР...РЕЗУЛТАТЪТ Е ПЛАЧЕВЕН....те откриват тепърва топлата вода!
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  А ДОБЪР ДЕН.
missing image
САЩ откриват консулство в Гренландия

Държавният департамент на САЩ обяви намерението си да отвори отново консулство на страната в Гренландия на фона на засилен стратегически и икономически...

missing image
Дневен хороскоп за 25 август

Овен Днес не правете на другите това, което не желаете някой да направи на вас. Каквото и да правите се поставяйте на мястото на другия. Телец Днес...

Последно в Актуално