Oпашки за помощи в Перник

5829
Oпашки за помощи в Перник

Тази сутрин в Перник беше подновен приемът на заявления за еднократна социална помощ. Дълги опашки се извиха пред Дирекцията за социално подпомагане, съобщи БНР.

Подаването на молбите бе спряно през почивните дни, за да приключи обработката на подадените до този момент документи. Над 5400 са вече молбите от жители на Пернишката община за еднократни помощи за преодоляване щетите, нанесени от земетресението на 22 май. Очаква се те да станат около 10 000.

Повече от 100 семейства чакат временен подслон, защото техните домове са необитаеми. Доставени са 38 фургона и 95 палатки. Вече са изпратени в междуведомствената комисия първите 50 комплектовани преписки на граждани, чиито домове са пострадали най-много от земетресението. Направени са над 400 огледа на сгради, на някои места и повторно, за да има сигурност в преценката за състоянието на постройките.

От камарата на инженерите обявиха, че ще изпратят специалисти, които да се включат в комисиите, извършващи оценките. По сметката за подпомагане на пострадалите от бедствието досега са преведени около 50 000 лева. Най-голямата сума, дадена от фирма, е 25 000 лева. Известни български певци ще изнесат благотворителен концерт в Перник. Останалото засега е работа на местните хора - търсят се майстори за зидане на стени и комини и ремонти на покриви.

Редактор: Петър Проданов

Инж. Кордов: Панелното строителство издържа тестовете

Предизвикателствата, които се представиха пред нашият сграден фонд показаха, че те се държат прилично. Това заяви инж. Стефан Кинарев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...