Откриха най-голямото цирково шапито в България – на 70 дка

8661
Откриха най-голямото цирково шапито в България – на 70 дка
Снимка: ВелиЛенд

Най-голямото цирково шапито в България отвори врати. То е част от голям атракционен комплекс, който се разгръща на площ от 70 дка край Велинград.

Той е дело на местния бизнесмен Илия Кадинов и цирковото семейство Венета и Лъчезар Стефанови. Тримата са регистрирали фирма „ВелиЛенд“ в началото на тази година, като Кадинов притежава 80% от капитала й, а съпрузите са му съдружници с по 10%. Венета Стефанова е създател и продуцент на международния цирков фестивал "Златен кон".

#ClimateOfChange: Съвременен цирк разказва за климатичните промени

Седем циркови артисти, акробати, четирима музиканти, впечатляващ декор и сцена, и много истории за разказване. Това са само част от циф...

Вече функционират детски еко кът за игри, парк зона с атракциони, зона за отдих на възрастните и място за храни и напитки.

Проектът „ВелиЛенд“ включва още изграждането на закрити конна база и детски център, ледена пързалка, луна парк, зоокът, стена за катерене и др.

На първото цирково представление присъства и кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, който благодари на предприемача Илия Кадинов за смелостта да инвестира във Велинград и да изгради увеселителния комплекс, от който жителите на града и гостите наистина имат нужда.

„Идеята ни е да е предоставим възможност на деца и юноши да развиват двигателната си активност, докато се забавляват и учат нови неща,“ посочва Илия Кадинов, основател на „ВелиЛенд“.

Цирковото изкуство - изгубено в мерките

„Имаме уверение от Министерството на здравеопазването, че цирковете ще отворят и ще работят по аналог на сценичните изкуства. Цир...

„Предвиждаме широк кръг развлечения за малки и големи, за да превърнем това място в притегателен център за изкуство и забавление без аналог в България. Проектът е смел и много мащабен и сме вдъхновени от подкрепата и възторжените отзиви на първите ни гости. Вярваме, че под нашето шапито ще се провеждат не само най-изумителните циркови шоу програми с артисти от цял свят, но и други бляскави събития. Предстои ни надграждането на комплекса с нови атракциони, откриване на конната база и още много страхотни изненади“, допълни той.

Поради големия интерес атракционният парк отваря врати по-рано и от 3 август ще приема посетители. Зоната с аквапарк разполага с множество батути, воден надуваем басейн с пързалки с диаметър 14 м, еко площадка, електронни игри с жетони, а за родителите е предвидена релакс зона и food court. В духа на най-новите технологии всичко на територията на „ВелиЛенд“ се заплаща безкасово посредством магнитни карти или часовници.

Циркови спектакли ще очароват публиката всяка седмица от четвъртък до неделя, а билети могат да бъдат закупени на касите на „ВелиЛенд“ два часа преди преставление и на https://tickets.veli.land/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com